Norrland utan representationslag i SFL – efter Strängnäs avancemang

Strängnäs Futsal Club hade endast ett mål med sig från första kvalmötet mot Täfteå, efter att ha släppt in två sena mål. Att göra två mål på hemmaplan för Täfteå kändes inte omöjligt, och man skulle också öppna matchen starkt.

Jonas Nilsson satte ledningsmålet, som också betydde att lagen numer låg lika. Därefter skulle Strängnäs sätta två snabba bollar, ett resultat som också stod sig till halvtid.

Större delar av matchen skulle därefter utspela sig på Strängnäs planhalva, med ett Täfteå som forcerade och forcerade. Bortalaget saknade inte farligheter, utan hotade ofta med vassa kontringar.

MISSA INTE: Falcaos resa mot finalen

Med mindre än fyra minuter kvar av matchen var Strängnäs fortsatt i ledning, både i matchen och matchserien. Täfteå behövde göra något drastiskt, en timeout senare och man satsade på jokerspel. Inledningsvis sätter man också press på Strängnäs, därefter verkar det som att jokerspelet får en motsatt effekt.

Istället för att Täfteå är närmare ett kvitteringsmål går istället Strängnäs upp, och gör ett mål som också punkterar matchen. Hemmalaget fortsätter med jokerspel, något man inte får utdelning på. Istället sätter Strängnäs ytterligare ett mål, denna gången i öppet mål.

Matchen slutar 4-1, vilket gör att Strängnäs spelar SFL kommande säsong.

Matchfakta

Kval till SFL

Täfteå IK – Strängnäs FC 1-4 (1-2)

Målskyttar, Täfteå: Jonas Nilsson

Målskyttar, Strängnäs: Peyman Alkoyun, Sebastian Nygårds 2, Oliver Mäntykorpi

LÄS ÄVEN: Hammarby krossade Märsta – klara för SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img