Guldtränaren: ”Jag sa till tjejerna att vi går inte hem utan bucklan”

Senaste gången Falcao FC tog ett SM-guld i futsal var 2011 när klubbens herrar bärgade guldet efter ett straffdrama mot dåvarande Göteborgs FC. Nu var var det gulddags igen och denna gång var det damernas tur som kunde besegra de tvåfaldiga svenska mästarinnorna Lindahl FF med 10-6.

Falcaos tränare Luciano Lorca som har varit med på damernas resa var rörd efter matchen.

– Vi visste att det skulle bli en bra match. Lindahl är verkligen grymma och vi har tränat för att möta de. Vi var inte riktigt redo för uppgiften förra säsongen men tycker vi klarar uppgiften bra i år.

Han utvecklar sina tankar och lyfter fram rutinen denna säsong som en bidragande faktor.

– Vi har mer rutin i sådana lägen där vi klarar av att hålla i bollen när vi ska hålla i bollen. Det går snabbt i futsal och det kunde lika väl gå Lindahls väg.

Matchen gick till förlängning och där kunde Falcao dra ifrån ordentligt efter att ha gjort tre mål i den första förlängningshalvleken.

– Jag sa till tjejerna att vi går inte hem utan bucklan och dem la i femmans växel. Redan direkt i första förlängningen.

Hur gick tankarna när slutsignalen ljöd?

– Man kan aldrig slappna av mot Lindahl så jag ville inte ens fira när det var femton sekunder kvar av matchen, avslutar en glad Luciano Lorca.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img