Vaseghpanah hyllar Lorca: ”Han hade gjort vem som helst till en svensk mästare”

De senaste två säsongerna har Lindahl FF varit Sveriges bästa damlag i futsal. Den sviten bröt Falcao FC under lördagen när de besegrade de svenska mästarinnorna med 10-6.

– Det var en jämn match. Vi visste hur de skulle göra mål men vi kunde inte stoppa det. De är duktiga på sina kontringar och gör det bra, säger Falcaos lagkapten Nazanin Vaseghpanah som är mycket glad efter SM-finalen.

Finalen böljade fram och tillbaka och bägge lagen tilläts leda matchen flera gånger innan den gick till förlängning efter att ha slutat 6-6 inom full tid. Där kunde Falcao visa styrka och dra ifrån i den första förlängningen, något som banade vägen för guldet.

– Vi vet att vi är starka. Vi vet att vi orkar och ju längre matchen går desto tröttare blir dem. Vi får in ett tidigt mål och vi fick självförtroende så det var bara att fortsätta att köra.

Med en halvminut kvar av förlängningen tilläts tjejerna fira guldet som har varit målsättningen sedan damlaget startades upp.

– Vi visste från förra säsongen att målet var att vinna SM-guldet. Det var målet redan från förra året när vi förlorade i semifinalen att vi ska vinna guldet 2018. Vi har krigat på väldigt hårt, sen har Luciano Lorca verkligen krigat med oss och lärt oss allt som går att lära inom den här sporten och vi lyckades.

Hur viktig har Lorca varit för er?

– Han har varit den viktigaste personen. Du hade kunnat ställt vem som helst i det här laget och han hade gjort den till svenska mästare.

Hyllningen fortsätter.

– Är det något du ska skriva i den här artikeln så är det att Luciano Lorca som gör att vi vinner den här titeln. Jag har aldrig haft en sådan respekt för en tränare som jag har för honom, avslutar Vaseghpanah innan firandet fortsatte för de svenska mästarinnorna.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img