ÖFC ska säkra en hemmafinal – på hemmaplan: ”Kommer komma med en jävla inställning”

Örebro FC vann det första semifinalmötet mot Djurgården. I Eriksdalshallen tog man tidigt ledningen med 1-0 genom Senad Berisha, för att sedan vinna matchen med 4-2.

Därmed har man inför måndagskvällens match ett tvåmålsförsprång gentemot sin motståndare. Örebro kan därför säkra en finalplats även vid förlust i kvällens drabbning. Men hemmalaget har ingen tanke på att spela på resultatet, för då kan det snabbt gå illa.

– Jag tycker att vi ska gå ut som till vilken match som helst, där det står 0-0 från början. Och bara göra vårt bästa utan att ha tankarna på att vi leder med två mål. Är det kort tid kvar så ska vi såklart spela på resultatet, men inte från början, säger Miran Abdulrahman till NA Sporten.

Laget har allt i egna händer i och med tvåmålsledningen. Det uttrycket tycker dock Abdulrahman inte riktigt stämmer överens med verkligheten. I futsal kan det som bekant gå undan.

LÄS MER: En match ifrån final på hemmaplan: ”Det är dags”

– Det blir ju så tyvärr när vi leder med två mål. Men vi låg under med två mål mot Skoftebyn, och vi vände det i samma match. Så två mål är ju ingenting i futsal.

Matchen mot Djurgården är viktig på så många sätt. Vid vinst blir det final, och den finalen kommer i så fall att spelas på hemmaplan. Men först ska 40 minuter futsal spelas.

– Det är ju svårt, för det är så mycket dagsform i futsalen. Vi själva kan ju vara jättedåliga också. Men har vi en vanlig dag på jobbet och har inställningen, då tycker jag att vi ska kunna ta hem det. Men man ska inte underskatta Djurgården, dom slog ut Borås som spelade SM-final förra året, säger han och varnar för motståndarens styrkor:

– De är fysiska och dom orkar jobba. De strävar alltid efter att komma mot bortre stolpen och att sätta sina chanser. Sen har de lite individuella spelare som kan göra sitt, jag som spelare längre bak tyckte att deras target var jättebra. Så de har spelare för att slå oss också.

Nu gäller det att man laddar på ordentligt, och är förberedd såväl fysiskt som psykiskt.

– Först och främst så är det inställningen, utan den vinner vi inte. För de kommer komma med en jävla inställning. Sen har vi ju lite saker vi behöver jobba på i vissa situationer, som vi ska försöka slipa på under sista träningen före matchen. Vi fick in ett tidigt mål sist, och det hade varit skönt att få in det den här gången också.

Den avgörande semifinalen mellan Örebro FC och Djurgårdens IF Futsal drar igång klockan 19.30 i Gamla Idrottshuset. Matchen kommer även att sändas på klubbens Solidtangokanal.

LÄS OCKSÅ: Bajen blir kvar i SFL efter kvalkross

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img