Örebro en match från final på hemmaplan: ”Det är dags”

Örebro FC åkte i fjol ut med minsta möjliga marginal i semifinalen mot Borås AIK. Motståndaren tog sig nämligen vidare tack vare bortamålsregeln i ett jämnt möte.

Årets säsong har varit stark från ÖFC:s sida. Man tog tidigt hem seriesegern, och i kvartsfinalen slog man ut Skoftebyn. Visserligen hade man en dipp däremellan, men det gjorde inte någon skillnad för tabellpositionen.

LÄS MER: Basberber med hattrick när Hammarby tog stort steg mot nytt SFL-spel

Under lördagen spelades den första semifinalen. I Eriksdalshallen kunde man skaffa sig ett 4-2-resultat mot Djurgården inför hemmareturen. Seger, oavgjort eller förlust med maximalt ett mål tar Örebro-laget till en final. En efterlängtad sådan.

– Vi vet att vi har den möjligheten, men vi ska ändå försöka köra över Djurgården på hemmaplan. Vi hoppas på bra stöd från publiken och vi är taggade för att spela i Idrottshuset. Det känns som det är dags för en SM-final efter de här åren vi åkt ut i semifinal, säger Senad Berisha till NA.

Berisha kom in i slutspelet med en fotskada. En skada som hindrade honom från fullt spel i kvartsfinalmötet med Skoftebyn. Men den ska nu vara ur vägen.

– Det stoppar inget nu, inte under matcherna. Jag tar det lugnt på träningarna och det gör ont på kvällarna, men det går över när jag värmer upp.

Returmötet spelas på måndag klockan 19.30 i Gamla Idrottshuset.

LÄS OCKSÅ: Mål i sista sekunden gav Norrköping seger i kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img