Klubb stängde av spelare inför ungdoms-SM: ”Tycker att vi har blivit orättvist behandlade”

Nyligen arrangerades ungdoms-SM i futsal som precis som förra året höll till i Helsingborg. Kristianstads FC, som deltog i slutspelet för pojkar 15 år där de endast kom trea i sin grupp, hade en minst sagt turbulent uppladdning inför tävlingen.

Kristianstadsbladet kunde rapportera att klubben valde att stänga av fyra spelare i laget samtidigt som en femte slutade. Lagets tränare Paschalis Konstantinou valde även att hoppa av sitt uppdrag.

Bakgrunden till avstängningarna ska ha varit att de inte ville ha med en yngre spelare i sin privata chattgrupp. Ämnet blev sedan en styrelsefråga innan klubbens sportgrupp valde att stänga av kvartetten.

LÄS ÄVEN: Dessa lag vann SM-guld i ungdoms-sm

Konstantinou som hoppade av tog illa vid sig.

– Jag är emot emot all mobbning och kränkning, men jag tycker att man kunde ha löst det här på ett smidigare sätt. Många anser att det här inte alls var någon mobbning och jag tycker att vi har blivit orättvist behandlade. Man har inte tagit reda på fakta utan körde över spelare och ledare. Därför sa jag upp mig, säger han till Kristianstadsbladet. Han säger även att stämningen i föreningen inte har varit så bra den senaste tiden och jämför detta med sin erfarenhet från andra klubbar.

– Jag lider med killarna i laget, det är skitsynd om dem.

Serdar Dayatsom är sportchef och fotbollsansvarig i föreningen säger följande.

– Vi har riktlinjer i klubben där spelarna ska uppföra sig på och utanför banan. Sådana är reglerna från klubben och de måste vi följa, annars kan vi inte få någon disciplin. Man kan inte gilla alla, men man måste agera som ett lag.

LÄS ÄVEN: Han blev årets domare – uppfattas nog som rättvis men sjyst

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img