Eriksson: ”Alla kommer få se ett ÖFC de inte sett tidigare”

Örebro FC är laget som öppnade säsongen i SFL Norra på ett fantastiskt sett för att sedan falla in i en svacka. Lagom till slutspelet började formen smygande komma tillbaka och efter att ha slagit ut Skoftebyns IF och Djurgårdens IF i kvarten och semifinalen så är klubben klara för sin första SM-final någonsin.

Finalen kommer också att spelas på hemmaplan i gamla Idrottshuset, något som tränaren Pontus Eriksson är nöjd med.

– Ja, men det är ju jätteskönt. Det är en jättefavör för oss, och det blir ju ett slags psykologiskt övertag direkt egentligen. Sedan är det rent mentalt skönt för killarna att det är hemma i Örebro, så man slipper bussresan och hotellnatten. Alla kan sova hemma och man har nära och kära runt omkring sig. Sådant tror jag är viktigt, säger Eriksson till förbundets hemsida.

Han anser att spelarna är laddade för uppgiften och tror laget kommer att prestera på maxnivå inför hemmapubliken.

– Killarna är fruktansvärt laddade och jag tror att publiken på läktaren och alla runtomkring kommer få se ett ÖFC de inte sett tidigare. I de matcherna vi visat den här inställningen vi kommer ha på lördag, som i derbyna mot ÖSK bland annat, vi visar att vi ett av Sveriges bästa futsallag. Det kommer vi återigen att bevisa på lördag.

Han blickar framåt till matchdagen och har en klar bild över hur matchen kommer att se ut.

– Vi har vår gameplan klar. och det kommer nog synas väl på planen hur den ser ut. Vi har haft chansen att se Uddevalla ett par gånger, och därför har vi nu det mesta klart för oss hur vi ska spela för att slå Uddevalla, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det blir en ganska tajt tillställning där ingen vill släppa in det första målet. Men allt eftersom kommer det att släppas och luckras upp. Alla kommer få se att det är Sveriges två bästa lag som möts, både i det taktiska och det tekniska. Sedan kommer flera spelartyper att växa i matchbilden, och det kommer bli avgörande i den här finalen.

LÄS ÄVEN: Oraklet tippar SM-finalen – detta lag vinner

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img