Futsaloraklet: Därför vinner Örebro FC SM-guld

Grattis Halmstads BK som tillsammans med jätteskrällen Strängnäs tog sig upp som nya till SFL. Ja, att Hammarby och Norrköping skulle vinna sina kvalmatcher var jag rätt säker på. Tråkigt för Mellerud som jag rankade som lag tre i kvalet. Däremot riktigt starkt av Halmstad att vända sin match i den på förhand mest öppna kvalfajten.

Sedan, ett stort grattis till Strängnäs! Täfteå var mina favoriter i den serien. Men laget i norr har inte lärt sig något på fyra år där tre av åren varit i SFL. Tråkigt, för vi behöver ett lag i norr och Täfteå som förening är bra. Tyvärr verkar det som något felar i taktiskt kunnande när man konsekvent spelar på ett enda sätt. Då man inte når framgång är man körd. Och just detta utnyttjade Strängnäs med bravur.

Tyvärr blir det nog bara en säsong i SFL för Strängnäs då jag anser att laget är långt från SFL-mässigt.

Semifinalerna blev som jag redan tippat. Två raka för Örebro och Uddevalla mot årets två stora utropstecken. David Bergqvist är årets tränare enligt mig. Djurgården är ett lag och har en tydlig idé som bar långt.

Nacka Juniors är årets lag helt klart. Tycker de spelat roligaste futsalen i norr, och visar att man inte är långt borta mot Uddevalla. Kommer Nacka fortsätta vara ett lag att räkna med? Ja, jag tror inte detta var en tillfällighet.

Nu till finalen.

IFK Uddevalla, svensk mästare och fyra raka finaler, med en drös landslagsspelare och massor med rutin. Örebro FC kommer ha hemmaplan i sin första final. Och tippad att vinna SM-guld av mig.

Vad talar då för Uddevalla?

Ja egentligen allt. På pappret är man bättre på alla platser utom två i lagens två förstafyror.

Vad talar emot?

De är megafavoriter och har inte mött ÖFC i en riktig tävlingsmatch.

Vad talar för Örebro?

Hemmaplan. Man har spelartyper som kan spela många typer av matcher. Adilson är SFL:s bästa spelare.

Vad talar emot?

Hemmaplan. Humöret på många spelare. Hög press emot sig.

Hur tänker då jag?

Jag tippade ÖFC tidigare så om de ska ta det efterlängtade guldet så krävs följande saker:

  • Spela sin ”tråkiga” futsal där Dildar i mål gör sin livs match.
  • Fredrik Johnsson, Adilson och Christoffer Skoog är så där bra som de kan vara.
  • Att Senad Berisha får en bra start på matchen.

Och kan Basel Gorgis hålla sig på rätt sida, det vill säga spela hårt på rätt sida gränsen, då får Uddevalla en jobbig hemresa.

Örebro har ett lag med attityd och dagen då alla ligger på gränsen, men rätt sida, är de sjukt jobbiga att möta. Det har aldrig Uddevalla varit i närheten av att uppleva. Örebro kan spela på flera olika sätt där just Skoog, Johnsson och Adilson briljans är nyckeln.

Så mitt tips blir SM-guld till Örebro med 7-5 och tyvärr bara 1200 i publiken.

Futsaloraklet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img