Målvakten står redo: ”Guldet ska hit – så är det bara”

Klockan 17.00 drar matchen igång som avgör vilka som kan titulera sig som bäst i Sverige 2018. Det står mellan hemmalaget Örebro FC och IFK Uddevalla Futsal, och de båda kommer till finalen med ett gott självförtroende.

Dildar Caliskan, målvakt i ÖFC, ser fram emot en final hemma i Gamla Idrottshuset.

– Ja, hemmaplan och Dildarerna i ryggen, det kan inte gå fel. Man kan inte bli mer taggad än jag är. Det kommer att bli magisk stämning, hoppas verkligen att örebroarna kommer dit och hjälper oss, säger Caliskan till NA Sporten.

Dildarerna. Dildar Caliskans egna fanclub som hängt med på många matcher och hejar fram laget från läktaren.

– De är inte bara mina fans längre, utan lagets. Det började med några killar från stans förorter som kom för att se mig spela när jag kom till klubben förra säsongen. De var kanske 15-20 stycken då. Sedan har det växt, de har blivit fler och fler, 40-50 nu, och jag hoppas de blir ännu fler till finalen. De är sköna, gör mycket för inramningen. Det blir extra kul att lira när de är där.

LÄS MER: Här är trion som dömer finalen

När Uddevalla kommer på besök krävs det dock mer än en bra hejarklack på läktaren.

– Vi måste upp ett par snäpp jämfört med spelet mot Djurgården. Då var vi bra i perioder. Inte minst jag, jag tycker att jag borde ha tagit ett par av målen i måndags. Vi måste prestera på topp för att vinna.

Men det finns inte någonting annat än guld i sikte.

– Guldet ska hit. Så är det bara.

Matchen drar igång 17.00 i Gamla Idrottshuset i Örebro. Är du inte på plats sänds matchen via svenskfotboll.se.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img