Denna trio leder historiska finalen

0

Föregående år var det Ademir Avdic, David Glavonjic och Haris Curovac som dömde i finalen, med George Jansizian som timekeeper. Nu står det klart vilka som skall se till att reglerna följs i årets final mellan ÖFC och Uddevalla. En final som kanske också blir den sista på ett tag i svensk futsal, då nästa säsong kommer spelas i en rikstäckande serie utan finaler.

Fredric Nilholt, Sveriges mest meriterade FIFA-domare i futsalen dömer tillsammans med Haris Curovac som är Sveriges senaste FIFA-domare i futsal. Tredjedomare blir Anton Söderblom från Uppsala.

Nilholt har bland annat dömt Europatvåan Sporting Lissabon mot Ekonomac i Main Round, inför 2800 åskådare i Serbien. Flertalet av spelarna var nyligen med i EM där Portugal vann.

MISSA INTE: ÖFC vinner finalen

– Jag förväntar mig en försiktig ledning med fokus på att inte göra misstag. Det blir en match där ingen vill ge det andra laget ledningen och förse motståndaren med taktpinnen. Jag tror på mycket disciplin i försvarsspelet från början, ingen vill förlora duellspelet. Ett tidigt mål kan öppna spelet och förändra matchbilden, berättar Fredric Nilholt för Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Jag hoppas på en ärlig match. Det som SFL haft störst problem enligt mig i år är att förstå skillnaden mellan tufft men ärligt mot ojuste och fusk. Ojust och fusk bestraffar domarna, oavsett lätt eller hårt utfört. Från domarens sida är det 100% fokus från första till sista sekund. Vi skall göra vårt yttersta att leda matchen enligt regelboken med känsla och engagemang. Vi skall skydda spelarna, spelet och fair play.

LÄS ÄVEN: Domaren som förälskade sig i sporten