Skilda åsikter när kaptenerna i norr får välja

Sju kaptener från SFL Norr har sagt sitt om vem som har varit bästa spelaren, bästa laget samt bästa arena.

LÄS MER: Legiec favoriten när kaptenerna i söder tyckte till

Gamla Idrottshuset var överlägset populärast när det gällde hall att spela i. Desto svårare var det att samsas om vem som var den bästa spelaren. Taha Ali fick två röster, sedan var det fem olika spelare som fick en röst var. Även när det gällde valet av årets lag så var åsikterna delade. Örebro FC och Hammarby fick två röster vardera medan Nacka, Norrköping och Örebro SK fick en röst var. Lagen som spelade slutspel hann med ett par hedersomnämnanden till kollegorna i den södra serien. Nedan kan ni läsa fullständiga formuleringar från kaptenerna.

Tyvärr avböjde Norrköping att kommentera.


Nacka Juniors, Mosaddiq Zekria

– Bästa lag i serien: Örebro SK. Bästa arena: Eriksdalshallen. Bästa spelare: Örebro FC:s målvakt Dildar Caliskan. Hade man fått välja från slutspelet så tycker jag bästa spelare är Petrit Zhubi, hade sett han i landslaget bara på tv, men att möta honom var annorlunda. Han är riktig smart futsalspelare. Ingen Messi eller så, men jämn, ödmjuk, och med en hög lägstanivå. Han var skillnaden. Bästa arenan: Agnebergshallen i Uddevalla. Bästa lag: Uddevalla, de är lite före alla andra i futsalen just nu känner jag.

Örebro SK, Hussein Fawaz

– Jag tycker bästa spelaren att möta var Lamin Sanneh från Nacka han lyckas alltid hålla bort sin spelare o fånga in bollen plus att han är bra på variera mellan att vända själv och spela bollen.

– Bästa laget blir nog Örebro FC, dem har spelat med varandra länge o känner varandra väl på planen och även om de ligger under lyckas de hålla huvudet kallt och vända tillbaka resultatet. De har en komplett trupp med många olika speltyper så jag tycker att de förtjänar att vara i final

– Bästa arenan får Örebro FC (Gamla Idrottshuset) också, fastän det är vår arena också. Men det är alltid mycket folk på läktaren och man fasnar inte med bollen så man kan spela snabb futsal och det tycker jag om.

Örebro FC, Basel Gorgis.

– Jag tycker att Hussein Fawaz är den bästa spelaren jag mött i år. Extremt kreativ, duktig och skicklig med bollen. Ingen riktigt sådär ”wow” arena, men måste jag svara på det så säger jag Linköpings sporthall. Bästa lag Hammarby. Bra lag med mycket bra futsalspelare, men har inte riktigt fått ihop det i år. Tror starkt på dem nästa år om dem lyckas behålla stora delar av stommen och jobba vidare med sin futsal.

LÄS ÄVEN: Truppen till damernas historiska landskamper

Djurgårdens IF, Andreas Johansson

– Bästa spelaren: Taha Ali, Nacka Juniors. Ger du honom yta får du räkna med att bli bortgjord. Riktigt snabb i sidled och kan gå åt båda hållen. Bästa arenan: Idrottshuset, Örebro Ganska ohotad i vår serie i mitt tycke. Allt från omklädningsrum, läktarna till golvet i hallen som är bra. Lägg därtill att Örebrolagen alltid har bra arrangemang så är svaret givet. Vill även lyfta fram Boråshallen som vi fick chansen att spela i under kvartsfinalen. Med läktare runt kortsidorna också finns alla förutsättningar för att skapa riktigt bra stämning! Bäst lag att möta: Hammarby. Alla vill spela matcher som betyder mycket och visst gäller det lite extra i ett derby. Med mycket folk på läktarna och två segrar så är det årets höjdpunkt.

Falcao FC, Luciano Lorca

– Bästa spelaren är Dana Kuhi, ÖSK. Man märker att han har mycket futsal i sig och spelar väldigt rutinerat. Teknisk, grym spelförståelse och bra skott. Med bättre spelare runt omkring kan han utvecklas ännu mer.

Bästa hall: Örebro, idrottshusetBra omklädningsrum, bra plan, bra läktare och bra cafeteria som jag skickat många spelare till för att köpa korv.

Bästa lag Örebro FC. Tagit över tronen från Falcao som bästa lag i norra serien. Ligger alltid i toppen.

KFUM Linköping, Kerar Al-Hamed

– Bästa spelare, Senad Berisha, blir bara bättre och bättre och kliver alltid fram när de inte funkar för laget. Årets lag, Nacka Juniors. Överraskat många och spelade riktigt fin futsal. En fin blandning av gamla spelare och yngre hungriga spelare. Bästa Arena, Örebro lagen (Gamla idrottshuset) har en helt ok. Men Linköpings sporthall är lätt den bästa om jag tänker på den norra sidan.

Hammarby IF FF, Peiman Pahlevan

– Bästa laget vi mötte i år var Norrköping om du frågar mig. De hade egentligen allt, men fick det inte att fungera fullt ut. Annars var självklart derbyna mot ”Djurgårn” roligast! Om jag inte kan välja vår hemmaplan så måste jag säga Örebros arena (Gamla idrottshuset). Den är väldigt proffesionellt formad och planen perfekt. Säsongens bästa spelare var Taha Ali från Nacka Futsal. Han har utan tvekan seriens snabbaste fötter!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img