Nashabat om klubbvalet: ”Jag tror att Skoftebyn kan bli riktigt vassa”

Jihad Nashabat lämnade svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal under november månad, just efter att han blivit uttagen till det svenska landslaget. Anledningen ska ha varit tidsbrist för spelaren från Göteborg, och ny klubb blev istället Gais.

Gais slutade på en sjundeplats i SFL Södra med sina 13 inspelade poäng, och därmed skulle man tvingas kvala för att hålla sig kvar. Först ett förkval, och vid seger ett avgörande kvalspel mot en division 1-vinnare.

LÄS MER: Agon Beqiri stannar i Skoftebyn

Men det blev förlust i förkvalet, som spelades mot Hammarby, och därmed stod det också klart att det blir division 1 för Gais nästa säsong. Att Nashabat skulle följa med laget ned i ettan var dock aldrig riktigt nära.

– Det var tyvärr inte aktuellt. Men jag tycker att det är synd att vi åkte ner, för gubbarna i laget var sköna och jag tycker vi var det bättre laget när vi mötte Hammarby, säger han till Futsalmagasinet.

Ny klubbadress blir istället satsande Skoftenyn, som nyligen förlängt med både Angelo Vega och Argon Beqiri inför nästa säsong. Och just en av de spelarna hade inverkan på Nashabats val.

– Jag tror Skoftebyn kan bli riktigt vassa nästa år. Sen så spelar Vega som ringde och pratade med mig om att komma.

Intresse fanns även från annat håll.

– Det fanns två andra klubbar som var intresserade, men det blev Skoftebyn, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Fem debutanter i senaste landslagstruppen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img