Nyblivne förbundskaptenen förväntansfull: ”Det här blir början på vår resa”

Sedan beskedet kom att det blev Norrköping-tränaren Muffe Bajraktarevic som skulle leda det nystartade damlandslaget har det varit bråda dagar. Redan den 30 mars träffas de för första gången för samling i Örebro, med bland annat dubbellandskamp mot Tjeckien.

Därefter väntar det kval för EM 2019 redan i sommar.

– Det här ska bli oerhört spännande. Jag är stolt över att jag ska få vara med och representera Sverige i de här sammanhangen, säger förbundskaptenen Mufad Bajraktarevic till svenskfotboll.se.

Att välja ut spelare till en historisk trupp är inte heller så lätt för en nybliven förbundskapten. Han har ju trots allt ingen tidigare trupp att gå på, utan allt blir för första gången. Därmed har han lagt en hel del tid på scouting av spelarna som han tagit ut. Så mycket som han hunnit med.

SE TRUPPEN: Här ser du truppen i sin helhet

– Det har inte funnits så mycket tid, och det är ännu mindre tid till EM-kvalet i sommar. Tillsammans med mitt team har vi diskuterat och kommit fram till att försöka hålla oss till de bästa lagen i Sverige just nu. Vi har inte haft möjlighet att scouta alla lag. Därför har jag tagit ut spelare från lagen som var med i SM-slutspelet, säger han och fortsätter:

– Med så kort tid inför kvalet vill vi att stommen ska vara från de bästa lagen i Sverige. Vi kan ha missat något guldkorn, men när säsongen drar igång har vi andra förutsättningar att se alla spelare.

Fokuset kommer till en början handla om att lära känna varandra, både på och utanför planen. Sedan också sätta ett gemensamt spelsätt.

– Vi har bara två samlingar innan EM-kvalet, så vi kommer inte att börja med detaljer än. Vi kommer köra stora penseldrag och hitta ett gemensamt spelsätt. Spelarna kommer från olika klubbar och har kommit olika långt i sin futsalutveckling. I början ska vi därför hitta en balans där alla kan leverera på samma nivå, säger Bajraktarevic som verkligen ser fram emot satsningen:

– Det är jättekul. Jag tycker att man gör rätt. Futsal växer hela tiden och det är lika bra att hoppa på tåget redan nu. Det hade varit oundvikligt att inte göra det framöver. Det här blir början på vår resa och det ska bli jättekul och spännande. Att se hur bra laget är och hur vi kan få ihop det i början. För kvaliteten finns där.

LÄS OCKSÅ: Daniella Chamoun längtar efter landskamperna: ”Man har drömt om det här”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img