Chamoun inför landskamperna: ”Man har drömt om det här”

0
Foto: Krister Melin

Om drygt en vecka samlas det nystartade svenska damlandslaget för första gången någonsin. Träning och dubbellandskamp mot Tjeckien står på schemat för förbundskapten Muffe Bajraktarevic och hans spelare.

En som inte helt oväntat tog en plats i den första, historiska truppen var Falcaos Daniella Chamoun. En spelare som bland annat stod för sex (!) mål i finalen när hennes Falcao säkrade SM-guldet.

Nu väntar nya utmaningar med spel även i landslaget.

– Det ska bli oerhört kul. Det är stort eftersom futsalen exploderat. Det har blivit stort på herrsidan och det är kul att det även uppmärksammas på damsidan. Att förbundet tar initiativet att starta ett landslag är väldigt bra. Man har drömt om det här lite grann. Jag brinner mycket för futsal och ser verkligen fram emot det här, säger Daniella Chamoun till svenskfotboll.se.

LÄS VIDARE: ”Att spela i landslaget är något jag velat länge”

Mycket är naturligtvis nytt än så länge, och kanske dröjer det innan vi får se Sverige bland topplagen. Eller inte.

– Jag har höga ambitioner med den här satsningen. Nu har vi startat upp detta och ska visa hela Europa att vi ska vara med i toppen. Jag har höga krav på mig själv och hoppas att alla känner likadant för landslaget. Det ska vara tufft att vinna över Sverige.

De första landskamperna kommer att spelas i Örebro. Samma stad där herrarnas SM-final lockade fullt hus för några veckor sedan. Där hoppas hon på bra stöd.

– Vi har kompetens i landslaget. Det känns som att vi inte har något att förlora. Vi går in med inställningen att vi ska ge Tjeckien en bra match. Jag hoppas att det kommer mycket publik. Stödet på hemmaplan gör att vi kommer känna en extra morot. Vi är en nation med bra spelare.

SE TRUPPEN: Här är samtliga kallade damspelare