Chamoun efter den historiska landskampen: ”Vi är det bättre laget”

Det såg länge ut som att Tjeckien skulle förstöra premiärfesten i Nya Idrottshuset. En stark upphämtning i slutet räddade dock festen där Daniella Chamoun kvitterade i slutsekunderna.

– Det känns kul att göra första landskampen, säger en tudelad Chamoun som helst hade velat se blågul triumf. Hon framhåller att det kan ha funnits premiärnerver i laget. Trots detta anser Chamoun att Sverige i sin helhet var det bättre laget.

– Jag tycker att vi är det bättre laget. De får sina mål på en fast situation och det andra på ett avslut från distans. Vi gav oss inte, vi har vinarskallar som vill vinna matchen, säger hon och fortsätter.

LÄS ÄVEN: Herrarna slog Lettland – Hiseni matchhjälte

– Vi får en reducering med sju minuter kvar vilket ledde till at vi kunde pusha på och gå mot en kvittering och en eventuell vinst. Det blev en kvittering i slutsekunderna och det kändes otroligt skönt.

Hur skönt var det at få näta i premiären?

– Det är klart att man blir oerhört glad över att ha satt målet och det var en skön känsla. Vi hade en del lägen innan där vi inte lyckades sätta lägena, men otroligt skönt att sätta dit sitt första mål i första landskampen.

Vad tar ni med er till nästa match?

– Att vi måste veta att vi är det bättre laget men vi måste minimera våra enkla misstag och höja upp snäppet lite mer och kanske våg ställa mer krav att inte göra de enkla misstagen.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img