Muffe hyllar försvaret: ”Det satt fantastiskt bra”

Under söndagen spelades den första historiska landskampen för damlandslaget som tog emot Tjeckien i den första matchen av två. Länge såg det ut som att det skulle bli ett blågult nederlag men en stark upphämtning i slutet av matchen gav Sverige 2-2 efter att Linn Miskulin och Daniella Chamoun gjort Sveriges mål.

Föbundskaptenen Muffe Bajraktarevic kommenterar insatsen.

– Vi gör det bra och vi håller oss till det vi har tränat på och gör det fantastiskt. Det vi inte har tränat på kan vi inte påverka, säger Muffe och fortsätter:

– Tjeckien får maximal utdelning medans vi har svårt att sätta våra chanser. Det är två ribbchanser och några på mållinjen men helt välförtjänt gör vi 2-2.

LÄS ÄVEN: Sverige besegrade Lettland – Hiseni matchhjälte

Den svenska förbundskaptenen valde att ge tre fyror mycket tid på planen, en rotation som han menade bidrog till det historiska krysset där kvitteringen kom med sju sekunder kvar.

– Matchen avgörs i slutet. Vi gick runt på tre fyror för att vi var starka de sista åtta minuterna. Vi pumpar bra på slutet.

Vad gör ni bra i matchen?

Försvarsspelet. Vi har pratat om at sätta ett försvarsspel och det satt fantastiskt bra. Vi har inte hunnit träna så mycket på fasta situationer mer än att vi har pratat om det, och det är där vi släpper in ett mål på.

Precis som innan så hyllar Muffe defensiven där han ger alla beröm men det är en spelare som han lyfter upp mer.

– Isabel Aguliar. Hon var fantastisk jämfört med de första träningarna så det var riktigt kul att se. Hennes prestation med de övriga pivot där varje boll gick upp till dem, de satt, beslutar Muffe och lyfter samtidigt de övriga på den positionen.

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img