Strängnäs FC startar damlag: ”Väldigt glada över att föreningen fortsätter växa”

Under påskhelgen hade Muffe Bajraktarevic sin första samling någonsin med damlandslaget där en dubbellandskamp mot Tjeckien stod på agendan. Sveriges facit från den samlingen blev en oavgjord och en seger.

Nu ser det ut som att Muffe kan lägga in Strängnäs på schemat för framtida scoutingtillfällen. Strängnäs FC som kommande säsong ska spela i SFL har nämligen beslutat sig för att starta upp ett damlag.

Denna damsatsning kommer att styras upp av Magnus Björk och Toye Cardestål.

– Vi är givetvis väldigt glada över att föreningen fortsätter växa och att vi är överens med Mange och Toye om att bilda damlag. Vi har haft med dam och ungdomssatsning i den långsiktiga planen för SFC ända sedan grundandet av föreningen. Egentligen hade vi som en plan att starta något av ovan nämnda tills säsongen 19/20 men nu när Mange kom med frågan så kände vi allihopa i SFC att ”vi kör” säger Robin Rosenstam till klubbens hemsida.

Magnus Björk ska leda damlaget, uppbackad av Toye Cardestål. Foto: Strängnäs

LÄS ÄVEN: Muffe summerar första landslagssamlingen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img