Muffe efter dubbellandskampen: ”Vi har full kontroll i 80 minuter”

0

Man kan lugnt säga att Muffe Bajraktarevic och hans damlandslag fick ett påskfirande de sent ska glömma. Under påskdagen spelade Sveriges damer sin första match någonsin där Daniela Chamoun räddade oavgjort mot Tjeckien hemma i Nya Idrottshuset. Dagen efter möttes lagen igen och då kom den historiska segern där samma Tjeckien kunde besegras med 2-1.

– Man är glad över att man har vunnit med 2-1 och är jätteglad över att ha sett vilka två matcher vi har presterat efter fyra träningar endast mot ett Tjeckien som har hållit igång längre än oss. Vi har full koll i 80 minuter och de gör tre slumpmål på oss som de inte förtjänar. Målen vi gör är upprullningar medans de får tillfälliga, är Muffes summering av dubbellandskampen.

Trots de glada orden så är han inte nöjd med vad han fick se i första halvlek.

– Sett matchen så är vi inte riktigt på tårna. Vi är lite för nöjda med vad vi presterade igår, säger Muffe och tyckte att de var för lojala spelare i i första halvlek, säger han och fortsätter.

LÄS ÄVEN: Örebroaren fick spela på hemmaplan

– På bytena så går man ut som man gör i RFL och man behöver inte springa ut, det ger signaler som smittar av sig i spelet och där vi inte tar hemjobb och är inte aggressiva som vi pratade om innan. Efter halvtidssnacket där vi tog upp det här så är det stor skillnad där vi dominerar andra halvlek totalt.

I första mötet mot Tjeckien spelade Sverige med lågt försvar. I returen testade Muffe att spela med lite högre press.

– Vi pratade om att testa lite press för att trötta ut Tjeckien ännu mer vilket jag känner i andra halvlek. I första matchen var de trötta och det syntes att de kommer att bli tröttare. Sett till den press vi satte 10-15 meter högre så visade vi att vi klarade av det. Igår kom Tjeckiskorna till många skott och idag hade de inte så mycket skott utan det blev ett par omställningar och de löste vi bra.

Vad är är du nöjdast med?

– Utvecklingen på våra spelare under de här fyra dagarna har varit fantastisk från första träningen till första matchen nu är wow. Vi sätter ett boxplay där Tjeckien inte ens får ta ut sin målvakt och vi har inte ens tränat på det. Vi tog det snacket på bänken så det är kul att se spelare som är lyhörda på våra idéer och utför det maximalt så det ser lovande ut, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Sverige vann returmötet mot Lettland