FC Rosengård startar ungdomsakademi

Förra säsongen spelade FC Rosengård i division 1 Södra Götaland, en serie som malmöklubben var favoriter att ta hem. De presterade väl under försäsongen men lyckades inte följa upp resultaten under seriens gång och slutade trea bakom Halmstad BK och FC Paratodos.

Nu laddar Rosengård om inför en ny säsong och precis som förra året så drar de igång säsongen redan i april. De kommer även att starta igång en ungdomsakademi som klubbens tränare Francis Marciel kommer att ansvara för.

Tanken med ungdomsverksamheten är att futsalträningen ska vara ett komplement till fotbollen.

– Vi kommer att starta akademin med att ta in ungdomar 10-14 år gamla men målet i framtiden är att ha öppet för alla åldrar. De som kommer delta i futsalakademin kommer att byta en fotbollsträning mot en futsalträning i veckan, skriver klubben på sin hemsida.

FC Rosengård kommer även att erbjuda träning för spelare som inte tillhör klubben men som ändå vill spela.

LÄS ÄVEN: Klassisk klubb satsar på futsal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img