IFK Uddevalla söker Champions League-kvalet

IFK Uddevalla Futsal arrangerade det första kvalsteget i Uefa Futsal Cup i fjol hemma i Agnebergshallen. Man fick flera goda vitsord från såväl motståndarlag som högre makter för sitt arrangemang.

I mars säkrades ett nytt SM-guld, och därmed också en ny plats i Europa. Till i år har det dock gått in under Champions League-namnet. Och även i år söker man värdskapet.

– Bra för föreningen och staden. Vi vill vara ledande inom futsal i Sverige och vill ha bra arrangemang här. Förra året blev en publikmässig succé och gav ett väldigt positivt gensvar från såväl Svenska fotbollförbundet som från det europeiska fotbollförbundet Uefa. Därför har vi fått en uppmaning att söka igen, säger Tommy Rasimus, marknads- och ekonomiansvarig i klubben, till tidningen Bohusläningen.

LÄS MER: Franska klubben om intresset för Uddevalla-målvakten

I fjol åkte man ut efter förlust i den avgörande gruppspelsmatchen mot tyska Regensburg. Att få arrangera på hemmaplan skulle betyda mycket även sportsligt, tror Rasimus.

– Vi har större möjligheter att ställa ett komplett lag på banan om vi får spela på hemmaplan liksom att hemmaplan är en sportslig fördel då vårt uttalade mål är att ta oss vidare till den andra rundan.

Lottningen till kvalgruppspelet genomförs 5 juli i den schweiziska staden Nyon.

– Att arrangera det här är hårt jobb, men också bra för oss och våra partners eftersom det sätter Uddevalla på den europeiska futsalkartan, avslutar Rasimus.

LÄS ÄVEN: Han går till Skoftebyn – väljer bort Blåvitt

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img