Toulon-tränaren om intresset för Gerd: ”Fick höra om en fantastisk målvakt”

Futsalmagasinet skrev under den förra veckan om IFK Uddevalla Futsals målvakt Marcus Gerd. Han ska nämligen under maj månad resa till Frankrike och provspela för den franska rivieraklubben Toulon Elite Futsal.

Tränare för det franska topplaget sedan ett drygt år tillbaka är den spanske tränaren Lluis Bernat. Men särskilt färsk i den franska futsalen är han dock inte, utan spanjoren är inne på sitt fjärde år i landet. Tidigare har han tränat Lonway Boys och Nantes.

Vad kan du berätta om den franska ligan och framför allt Toulon Elite Futsal? 

– Den franska ligan har funnits i åtta år och hittills är det Paris-klubbarna som dominerat den. Den har utvecklats lavinartat de senaste åren tack vare många kompetenta tränare som kommit till landet med nya taktiska och moderna idéer, samtidigt som allt fler unga spelare väljer att satsa på futsal, berättar han för Futsalmagasinet.

– Toulon är en klubb som hänger med i utveckligen och som varje år satsar för att nå toppen av ligan och återerövra tronen från Paris-klubbarna. 

Svensk futsal är likt den franska motsvarigheten även den på uppgång, och Bernat har fått lite koll på vad som händer i vårt avlånga land.

– Nu vet jag lite mer än vad jag visste förut. Jag vet att det för första gången kommer spelas i en rikstäckande serie. Också att IFK Uddevalla är det lag som vunnit de senaste två gulden och är också det laget som jag tycker utvecklat mest, och därför är också det laget som representeras mest i landslaget. 

LÄS MER: IFK Uddevalla prisades på den lokala idrottsgalan

I det svenska mästarlaget, och i det svenska landslaget, återfinns just Marcus Gerd. En spelare som efter provspelet kan bli deras.

– Marcus är en spelare som jag har fått följa under säsongen, mycket tack vare Andrés Moncada. Jag fick höra om Marcus genom honom. Han berättade om en fantastisk målvakt som hade imponerat på honom och Andrés är en kompetent tränare som jag litar på, säger han och fortsätter:

– Marcus är en ung, duktig och begåvad målvakt som har stor potential. Och vem vet, kanske är Frankrike rätt ställe för honom att fortsätta utvecklas. 

Vad förväntar du dig av det här besöket? 

– Det viktigaste kommer vara att få se Marcus i vår miljö. Se honom träna med vårt A-lag och uppskatta var hans nivå ligger. Sedan kommer det vara väldigt givande att få träffa Andrés och utbyta kunskap. Det är viktigt med utbytet med andra kollegor för att fortsätta att utvecklas som ledare.

 LÄS OCKSÅ: En debut i landslaget han knappast kunde drömma om

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img