Guldtränaren stannar i Uddevalla: ”Roligt att få fortsätta arbeta med Sveriges bästa klubb”

0

I slutet av förra månaden presenterade de regerande svenska mästarna IFK Uddevalla en nygammal tränare i Lalo Rojas som inför kommande säsong ersätter tränarduon Mikael Alfredsson och Jonas Karlsson. Han har tidigare varit en del av herrlaget men hade huvudansvaret för damlaget föregående säsong. En roll han fortfarande ska ha.

Foto: IFK Uddevalla

Nu har mästarklubben fått in ännu en pusselbit i ledarstaben och denna gång handlar det om målvaktstränaren Andrés Moncada som väljer en fortsättning i föreningen. Förutom en fortsatt roll som målvaktstränare så går han även in i damlaget som assisterande tränare.

– Väldigt roligt att få fortsätta arbeta med Sveriges bästa futsalklubb och fantastiskt bra målvakter. Att nu även få jobba med vårt damlag, som snabbt blev ett av Sveriges bästa, ska bli väldigt spännande, säger Moncada till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal värvar från KFUM Linköping

Andres Moncada kom till IFK Uddevalla mitt under föregående säsong men den säsongen inleddes i en annan SFL-klubb. Han flyttade ursprungligen från Jokkmokk till Göteborg för att träna Torslanda IK:s målvakter och juniorer. Under försäsongen lånades Moncada ut till Uddevalla för att träna deras målvakter inför Champions League-kvalet som spelades på hemmaplan. Detta steg ledde sedan till en permanent övergång som kröntes med ett SM-guld.

– Våra målvakter utvecklades väldigt mycket under förra säsongen, mycket tack vare Andrés ambitiösa och utvecklande målvaktsträningar, säger IFK Uddevalla Futsals sportansvarige Harry Gerd som också ser stora möjligheter för Moncada i damlaget.

– I damlaget kan vi nu även få ta del av Andrés totala futsalkunskaper som tränare, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Här är personerna som ska leda Borås AIK kommande säsong