Dana Kuhi förlänger med ÖSK Futsal: ”Ännu inte nått sin peak”

0

Dana Kuhi, 28, är klar för ännu en säsong i Örebro SK Futsal. Det har klubben offentliggjort via sin hemsida. Därmed blir han den tolfte spelaren som än så länge kritat på för klubben. Tidigare har man bland annat förlängt kontrakten med en rad nyckelspelare.

LÄS MER: Mer om ÖSK Futsals nyförvärv och spelarförlängningar

– Jättekul att Dana fortsätter i den svartvita tröjan. Vi i ledarteamet var tidigt på det klara med att Dana blir en viktig pusselbit för kommande säsongs lagbygge, därför känns det väldigt skönt att det nu är klart, säger tränaren Jacob Nilsson till klubbens hemsida.

Dana Kuhi är en rutinerad pjäs, och har utöver ett antal SFL-matcher även hunnit med 23 landskamper under sina år på futsalplanen.

– Det går inte att snacka bort de bärande egenskaper som Dana besitter med bra skott, vassa rörelser, spelförståelse och en bra målnäsa, dessutom är han den i hela Örebro som har störst erfarenhet på internationell nivå via landslaget. En plats jag tror han kommer visa att han är värd att återvända till, säger tränare Nilsson som känt Kuhi länge:

– Jag har följt Dana sedan unga år och spelat med honom under perioder och jag tycker mig se en större mognad som spelare nu, än tidigare. Det finns en tydligare vilja och en ledare som visar ett större intresse för lagets prestation. Min åsikt är att han ännu inte nått sin peak och att den tiden mycket väl kan vara nu. Får Dana bara hålla sig skadefri och upprätthålla en fysisk bra form vågar jag säga att det är först i år som vi kommer få se den fulla potential som han besitter och det känns oerhört spännande.