Division 1-klubb går i graven

Stockholm Futsal Club spelade under den förra säsongen i division 1 där laget var med och slogs om seriesegern som Märsta IK till slut tog hem. Detta innebar att Märsta fick kvala mot SFL där Hammarby IF skulle visa sig vara ett par storlekar för stora.

Denna kvalmiss skulle nu i efterhand visa sig vara ödesdiger för SFC som nu väljer att upphöra sin verksamhet. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida förklarar ordförande Ove Holmberg att det inte finns förutsättning för att bedriva föreningen längre. Han passar även på att skicka flera kängor till olika förbund, politiker, klubbar, ledare och spelare.

Första upplagan av Ulricehamn FC som sedan blev Stockholm FC.

Detta innebär nu att en 13 år lång epok är över. Klubben bildades i slutet av 2005 som Ulricehamn Futsal Club men blev snabbt Stockholm Futsal Club. Trots att klubben inte har spelat i SFL så har den fungerat som en plantskola för flera spelare som sedan har tillhört toppskiktet i Sverige. Petter Florentin, Michel Basberber, Luciano Lorca, Christoffer Jönsson, Armend Makolli och Sebastian Holmquist är några spelare som har representera klubben.

Pressmeddelandet i sin helhet går att läsa nedan.

Stockholm FC:s pressmeddelande

LÄS ÄVEN: Tuff väg väntar för division 1-klubbarna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img