Tuff väg till SFL väntar för division 1-vinnarna

Strängnäs FC och Halmstads BK är två nykomlingar till SFL 2018/2019. Därmed är de med om den historiska säsongen där SFL nu spelas som en serie, och en rak sådan. Alltså utan slutspel.

Båda lagen imponerade i sina division 1-serier i fjol, och fick tillsammans med FC Diaspora, Märsta IK, FC Mellerud och Täfteå IK chansen att kvala till landets högsta serie.

LÄS ÄVEN: Här är landslagstruppen till sommarens läger

Tuffare väg kommer det dock att bli för kommande säsongs vinnare i division 1. Det är nämligen så att SFL ska bantas från 14 lag (vilket det är kommande säsong) till 12 lag säsongen 2019/2020. De tre sämst placerade lagen lämnar högstaligan direkt, vilket ger plats för endast ett division 1-lag.

De sex division 1-vinnarna (en från varje serie) kommer efter avslutat seriespel att göra upp i två stycken trelagsgrupper i kvalomgång 1. Vinnarna i de grupperna tar sig vidare till kvalomgång 2. Där möts gruppsegrarna i ett dubbelmöte (där högst rankade lag, baserat på seriespelet, har hemmaplansfördel i match 2), och vinnaren där tar sig till SFL.

Läs mer om hur SFL förändrats genom åren här

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img