Strängnäs FC och Halmstads BK är två nykomlingar till SFL 2018/2019. Därmed är de med om den historiska säsongen där SFL nu spelas som en serie, och en rak sådan. Alltså utan slutspel.

Båda lagen imponerade i sina division 1-serier i fjol, och fick tillsammans med FC Diaspora, Märsta IK, FC Mellerud och Täfteå IK chansen att kvala till landets högsta serie.

LÄS ÄVEN: Här är landslagstruppen till sommarens läger

Tuffare väg kommer det dock att bli för kommande säsongs vinnare i division 1. Det är nämligen så att SFL ska bantas från 14 lag (vilket det är kommande säsong) till 12 lag säsongen 2019/2020. De tre sämst placerade lagen lämnar högstaligan direkt, vilket ger plats för endast ett division 1-lag.

De sex division 1-vinnarna (en från varje serie) kommer efter avslutat seriespel att göra upp i två stycken trelagsgrupper i kvalomgång 1. Vinnarna i de grupperna tar sig vidare till kvalomgång 2. Där möts gruppsegrarna i ett dubbelmöte (där högst rankade lag, baserat på seriespelet, har hemmaplansfördel i match 2), och vinnaren där tar sig till SFL.

Läs mer om hur SFL förändrats genom åren här

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.