Uddevallamålvakten flyttar till Stockholm – byter IFK mot Djurgården

För andra året i rad tog IFK Uddevalla Futsal hem den svenska mästartiteln när de i början av mars körde över Örebro FC i finalen.

Nu laddar man inför en ny säsong, och redan nu står det klart att en spelare lämnar laget. Målvakten Joakim ”Bellman” Andersson kommer under den kommande säsongen istället att spela för Djurgårdens IF Futsal.

– Eftersom serien utökas och det blir många fler matcher nästa år, så är detta en första pusselbit som faller på plats. En ”målvaktsarmada” med Krounis, Bellman och Axel känns helt perfekt, kommenterar Djurgårdens tränare David Bergqvist om nyförvärvet och lägger till:

– Bellman är en spännande värvning som vi har höga förväntningar på. Han har framtiden för sig, och vi ser han som en målvakt som kan växa och bli en av Sveriges bästa futsalmålvakter.

”Bellman” har haft svårt att ta plats i IFK Uddevalla under de senaste säsongerna, där Marcus Gerd allt som oftast vaktat kassen. Nu väntar nya utmaningar för 23-åringen.

– Flytten till Stockholm är för mig en väldigt spännande utmaning. Jag gillar att träffa nytt folk och känna på nya miljöer och jag tror att just Stockholm och Djurgårdens IF är det perfekta för mig, säger målvakten.

– Jag valde att gå till Dif av den anledningen att det verkar vara en väldigt proffsig och välskött förening. De har någonting väldigt spännande på gång i föreningen och jag vill vara med och bidra till framgångarna vi ska nå inom klubben och laget.

Vad kan Djurgården förvänta sig av dig?

– De kan förvänta sig en stark vilja att alltid bli bättre och att alltid samtidigt höja mina kamrater runt mig. Det är för mig jätteviktigt att man har en bra sammanhållning med gruppen och att dom har tilliten till mig i målet. Jag vill väldigt mycket och krigar alltid 100 procent för att nå det målet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img