KLART: Efter åren i Australien – Stephan Eriksson vänder hem till Djurgården

Djurgårdens IF Futsal har gjort klart med ett mycket spännande nyförvärv inför den kommande säsongen. 25-årige Stephan Eriksson, som spenderat de senaste åren i Australien, vänder hem till Stockholm och Djurgården.

Eriksson har studerat i Australien, och vid sidan om det har han spelat futsal. Han kommer senast från Carioca Futsal Club, ett lag som tog sig till semifinal i högstaligan.

LÄS MER OM ERIKSSON: Här är svensken som lever drömlivet i Australien

Studierna är nu avslutade för Eriksson, som bland annat representerat Djurgården Fotboll som ung. Flytten går hem till Stockholm, och Dif-tränaren David Bergqvist är mycket nöjd.

– Vi är mycket nöjda med denna värvning av Stephan. Av det vi sett på film är han en mycket kompetent futsalspelare, som kommer betyda massor i vårt lagbygge. Vi har även hört mycket gott om Stephan både som spelare och person, säger han till klubbens hemsida.

– Vi har haft bra samtal en tid och det känns som vi båda är mycket nöjda med denna lösning. Intressant också med hans många år utomlands, vilket vi tror att han kan bidra med en ytterligare dimension om vårt sätt att se futsal på.

Spelaren själv förklarar beslutet om varför det blev Djurgården:

– Det blir Dif för att vi fick bra kontakt direkt. Jag har pratat med tränaren David Bergqvist och har fått väldigt bra respons om målsättningar, hur situationen ser ut och det kändes rätt och bra sedan vårt första samtal, säger Eriksson.

Futsalen är någonting som ligger väldigt varmt om hjärtat för 25-åringen, och det hoppas han att supportrarna ska se i Eriksdalshallen i vinter.

– De kan förvänta sig någon som är väldigt passionerad för futsal och alltid vill bli bättre. Min futsalsatsning är min högsta prioritet och jag kommer jobba väldigt hårt för att hålla hög nivå hela säsongen och hjälpa klubben i sin framgång.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img