Djurgården startar damlag: ”Vi har strävat efter detta en tid”

Föregående säsong vann Falcao Futsal Club SM-guldet för damer, detta efter att ha besegrat Stockholmskollegan Lindahl FF i finalen. Till kommande säsong får dessa två dominanta lag sällskap av en riktig uppstickare som kommer att höja intresset för damfutsalen i huvudstaden.

Under onsdagen gick Djurgårdens IF Futsal ut med nyheten att de startar damlag. SFL-kollegorna ÖSK Futsal, Örebro FC och Strängnäs FC har den senaste tiden proklamerat att de kommer att göra en satsning, och Djurgården går nu i deras fotspår.

Laget som redan är anmäld till RFL kommer att ledas av Fredrik Jansson och SFL-lagets tränare David Bergqvist. Klubben skriver på sin hemsida att intresset för det nystartade laget redan är stort och målsättningen? Bli bäst i stan och bäst i Sverige.

– Det här känns riktigt kul, vi har strävat efter detta en tid och nu är det klart. Vi har redan en bra stomme spelare på absolut högsta nivå klara och vi har en del spelare som vi skall föra en dialog med. Mycket är klart kring och runt laget, men rekryteringen av spelare och ledare fortsätter. Vi har flera krockar ute, men självklart finns det spelare, ledare och tränare som vi inte känner till, säger Bergqvist i en kommentar till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Målvaktstalangen klar för IFK Uddevalla

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img