Jansson är klar för Uddevalla: ”En av landets mest lovande målvakter”

0

IFK Uddevalla har den senaste tiden varit flitiga med flera nyheter som arrangemanget av Champions League på hemmaplan samt flera förlängningar av spelare. De regerande svenska mästarna har även sedan tidigare presenterat Fehim Smajlovic som blev klubbens första nyförvärv. Nu på onsdagskvällen blev nyförvärv nummer två klart.

IFK Uddevalla har värvat in målvakten Viktor Jansson från SFL-kollegan Torslanda IK. Jansson slog igenom i SFL föregående säsong där han tog plats mellan stolparna efter att Andreas Bertilsson och Peter Paananen drabbats av skador. Där lyckades han leverera goda insatser och han belönades med en plats i landslagets breddläger. Nu byts alltså Torslandahallen och Torslanda mot Agnebergshallen och Uddevalla.

Harry Gerd, sportansvarig i IFK Uddevalla är nöjd och kommenterar nyförvärvet.

– Jag är mycket nöjd att vi får hit Viktor till vårt lag. Viktor är en av landets mest lovande unga futsalmålvakter och ska bli jättespännande att få se utvecklas vidare i vår miljö tillsammans med vår målvaktstränare Andres Moncada.

LÄS ÄVEN: Landslagsspelaren stannar i IFK Uddevalla

I IFK Uddevalla återförenas Jansson med målvaktstränaren Andrés Moncada som han hade en kort sejour i Torslanda IK. Moncada berättar:

– Han kommer att bidra mycket till det här laget, säger Moncada till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Han ser en ambitiös målvakt som har utvecklats mycket sedan Torslandatiden, tack vare av träning men även speltiden från den gångna säsongen är den som har bidragit till att han har tagit kliv i utvecklingen.

– Han fick spela många matcher. Han var inte tänkt som förstemålvakt men både Bertilsson och Paananen skadade sig och då fick han chansen att visa upp sig, och han tog vara på den chansen.

Moncada avslutar:

– Speltid bidrar mycket till utvecklingen för du kan träna väldigt mycket och väldigt bra men matchliknande situationer kan du nästan aldrig härma på en träning oavsett vad du gör. Speltiden har bidragit mest till hans utveckling men jag vet att det är en kille som kan sitta hemma och titta på videos i flera timmar och träna. Han granskar sig själv ganska mycket.

LÄS ÄVEN: Så förbereder sig IFK Uddevalla inför Champions League