Persson efter segern: ”Vi visar bra inställning och karaktär”

Under tisdagskvällen spelade damlandslaget sin tredje landskamp någonsin, en match där Finland besegrades med 4-3. I denna match valde Muffe Bajraktaevic att ge två fyror mycket speltid. Totalt så fick tio utespelare chansen.

Den assisterande förbundskaptenen Patrik Persson förklarar syftet med detta som kan ha en stor betydelse framöver.

– Vi gick runt på tio spelare. Det var inte givet på förhand men med facit i hand så kan det vara en fördel. I EM kommer bara tio utespelare att tillåtas i truppen, berättar han efter matchen.

Han berättar också att i denna samling så har laget fokuserat mycket på fysbiten men även högt försvar.

I matcherna mot Tjeckien så gick vi genom grunderna för lågt försvar. Denna vecka har vi nött mycket högt försvar. Det var ett bra test att få testa det i skarpt läge idag.

Vad tyckte du om er insats?

– Vi visar bra inställning och karaktär. Vi springer mycket både i kontringar och omställningar. Vi går in i närkamperna och tar för oss, säger Persson som hyllar Amanda Olsson i målet men även spridningen av målskyttar där fyra spelare hamnade i protokollet.

Han avslutar med att det var en jämn kamp där Finland lika väl hade hade kunnat fått oavgjort.

– Det är små marginaler. Nu får vi en skön två-timmars lång bussresa hem till hotellet, men hade Finland fått in bollen i slutet så hade det gärna slutat med ett kryss.

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img