Nike vitaliserar fotbollsmodet

VM, en tid att luta sig tillbaka och avnjuta fotboll tillsammans med nära och kära. Alla samlas i hopp om att lista ut vinnaren, ett svårt försök när man är så emotionellt indragen och strategin faller lite grann. När det kommer till de stora bolagen är fallet inte så. Bakom skynket döljer sig VM:s riktiga framträdande, och det är att vara kassakon för de stora bolagen. Klädesmärkena som Nike, Adidas och Puma är de främsta aktörerna och VM-matchställ är ett bra exempel att se hur bolagen cashar-in. Men vilket matchställ är egentligen snyggast? Vilket kommer sälja mest?

Totalt står åtta klädesmärken bakom alla matchställ, men endast 3 dominerar antalet. Adidas står för tolv stycken matchställ med Japan och Tyskland som de mest omtyckta. Nike har 10st med Nigeria som den största favoriten. Puma står för fyra matchställ. Resterande märken är New Balance, Umbro, Hummel, Errea och Uhlisport.

På nätet är diskussionerna heta om vilket matchställ som är snyggast. Vi vet att Nigerias matchställ sålde slut på NikeTown Londons officiella onlineshop efter endast 1 minut. Fansen skapade enorma köer utanför Oxford Street redan första dagen i hopp om att få köpa det efterlängtade matchstället. Japans matchställ sålde även slut snabbt på nätet och är en favorit bland många. Adidas har verkligen lyckats med detta klädeskit då Japans kända kampsports-historia är fint integrerat med symbolism.

Mycket har inspirerats från tidigare modeller såsom Nigerias och Tysklands matchställ. I Nigerias fall är inspiration taget från deras första deltagande i VM år 1994. Hemmastället är ljusgrönt med vitt sicksackmönster. Samma mönster förekommer på ärmarna, men i vitt och svart. Tysklands matchställ är inspirerat från deras möte med England i år 1990. Den nya färgen och mönstret ger tröjan ett modernt utseende med en hint av nostalgi.

Sveriges VM-sommar blev nästintill magisk, och de svenska spelarna förtjänar alla hyllningar de har mottagit. Någonting annat i det svenska lägret som också hyllats stort till det här mästerskapet är faktiskt det svenska matchstället – både hemma- och bortatröjan. Adidas är leverantören bakom det klassiska gula stället och det blå bortastället som enligt majoriteten är ”det snyggaste vi haft på länge”.

Många VM-lag har spelat i väldigt fräscha ställ, och via Unibet kan man, för att få en överblick på alla nationernas matchställ på ett väldigt enkelt sätt, jämföra dem. Där kan man också se skillnaden sedan det förra världsmästerskapet 2014. De visar också vilka märken som producerat kläderna, samt hur stor andel av nationerna som bär dem. Du hittar Sveriges matchställ här tillsammans med alla andra. En riktigt rolig tjänst, som naturligtvis också är gratis, som Unibet har skapat för att lite mer på djupet jämföra alla lagens matchställ på ett snyggt och enkelt sätt.

Vilket matchställ som får högst försäljningssiffror återstår att se då de fortfarande säljs på marknaden. De populära klädesmodellerna har varit slutsålda ett tag och det är upp till Nike och Adidas om de vill släcka törsten. Med Frankrike som vinnare har Nike chans att boosta försäljningssiffrorna för deras matchställ. Kroatien som spelade 3 matcher i övertid gjorde en förvånansvärd prestation och med glädje bär man deras matchställ. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img