Uppgifter: ÖSK:s damsatsning i fara: ”Inget vi fattat beslut om”

I början av juni, eller rättare sagt på nationaldagen gick Örebro SK Futsal ut med en glad nyhet när de offentliggjorde att ett damlag skulle startas upp. Grönlands förre förbundskapten Tekle Ghebrelul hämtades in som tränare för det nystartade laget och man såg fram emot kommande drabbningar mot rivalen Örebro FC.

– Vi vill ge alla regionens tjejer möjligheten att spela futsal för ÖSK och det är glädjande att vi från kommande säsong kommer att ha ett representationslag på damsidan. Förhoppningsvis kommer detta bidra till att öka intresset för futsal bland tjejer och därigenom göra att sporten fortsätter att växa. För Örebropubliken blir det extra roligt att de får möjlighet att se derbyn även på damsidan, skrev klubben bland annat i samband med presentationen.

Nu nästan två månader senare så kan Nerikes Allehanda avslöja att ÖSK:s damsatsning är hotad. Klubbens sportchef Johan Ivhall förnekar att så är fallet.

– Det är inget vi fattat beslut om, säger han till tidningen och berättar även att arbetet med truppen är igång.

Han räknar med att det blir spel i höst.

– Vi har gått ut med att vi ska ha ett damlag, så det räknar vi med. Vi har ju tagit hit en tränare, men sen vet jag inte om de kommer spela i den regionala eller lokala serien. Det får vi se, avslutar Ivhall.

MISSA INTE: Här är spelschemat för Nordic Champions Cup

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img