”Vi är inte här som turister – vi är här för att vinna”

Det svenska damlandslaget har landat på Nordirland och förbereder sig nu på allra bästa sätt inför tisdagens EM-kvalpremiär. Då ställs man mot Nederländerna, och därefter mot Nordirland på onsdag för att sedan avsluta gruppspelet mot Belgien på fredag.

Förbundskapten Muffe Bajraktarevic tog i början av augusti ut truppen för det första historiska EM-kvalet för ett svenskt damlandslag i futsal. Nu är det äntligen dags att kliva in i bubblan, och det är en förväntansfull förbundskapten.

– Det ska bli spännande. Hela resan har varit spännande hittills. Vi har haft kort tid på oss som alla andra nationer, det är ju bara ett halvår sedan vi startade landslaget. Jag tycker att vi ligger bra till i förberedelserna. Det ska bli kul att spela tävlingsmatcher och tävla om riktiga poäng, säger Bajraktarevic i intervju med svenskfotboll.se.

Foto: Krister Melin

Uppladdningen inför kvalspelet har resultatmässigt varit nästintill perfekt. Damlandslaget är sedan begynnelsen obesegrat.

– Det är kul att vi gjort det bra resultatmässigt, men vi har främst jobbat med prestationerna. Vi har hela tiden strävat efter att bli så bra som möjligt inför EM-kvalet. Matcherna mot Finland i somras var ett steg i rätt riktning och nu har vi alla förutsättningar för att göra bra matcher här på Nordirland.

De här matcherna blir dock någonting helt annat. Det är nu det gäller, och Bajraktarevic har en stark tro på sitt lag.

– Det enda jag kan utgå ifrån är prestationerna. Att vi ska göra så få misstag som möjligt och komma upp i samma nivå som i matcherna mot Finland. Då måste de andra lagen vara riktigt bra för att slå oss. Vi har jätteduktiga spelare, och bra klubbar som utvecklar våra spelare. De som kommer till landslaget tar åt sig information snabbt. Vi har flera spelare med mycket erfarenhet och det kommer att bli nyttigt för oss.

LÄS OCKSÅ: Svenska mästaren byter tränare: ”Inte optimalt”

Matcherna kommer att bli tuffa. Det vet han. Men han vet också att samtliga spelare kommer att ge järnet.

– Det är lite tidigt att säga vad vi har för chanser eftersom vi inte vet så mycket om motståndarna. Men så länge vi har chansen kommer vi att gå för det. Vi åker inte till Nordirland som turister, vi åker för att vinna gruppen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img