Nyckelspelaren redo för EM-kvalet: ”Måste tro på oss själva”

Under måndagsmorgonen åkte det svenska damlandslaget till Nordirland där det stundar ett EM-kval under veckan. Nu förbereder man sig för fullt inför tisdagens EM-kvalpremiär. Då ställs man mot Nederländerna, och därefter mot Nordirland på onsdag för att sedan avsluta gruppspelet mot Belgien på fredag.

En som är är taggad samt förväntansfull inför kvalet är en av landslagets mest tongivande spelare, Daniella Chamoun.

– Jag är mycket taggad inför uppgiften som väntar oss och det känns bra. Vi har hittills bara spelat träningslandskamper, nu är det på allvar och det känns som vi är redo för detta, säger hon.

LÄS MER: Här är truppen till EM-kvalet

Motståndet har hon inte så bra koll på men tror att Nederländerna kommer att hålla en hög kvalité.

– Vi vet inte så mycket om de andra lagen. Vi koncentrerar oss mycket på oss själva samt vårt eget spel. Eftersom att Nederländerna är favoriter så förmodar jag att de håller en bra kvalité.

Chamoun forsätter att berätta om hur hon ser på chanserna för att kunna ta sig vidare till nästa steg, main round.

– Det är svårt att säga då vi inte vet något om lagen vi kommer att ställas mot. Men det vi vet om oss själva så tycker jag att våra chanser borde vara stora, säger hon och fortsätter:

– Vi har gjort det riktigt bra mot Tjeckien och senast mot Finland. Men nu är det ett EM-kval som gäller, då gäller det att vi höjer oss några nivåer. Jag tror på oss och vi går för att vinna gruppen.

Daniella avslutar med att berätta att det kommer krävas ett otroligt hårt jobb samt noggrannhet om man ska kunna ta sig vidare till nästa kvalomgång.

– Det kommer krävas ett hårt jobb från alla i laget och en noggrannhet i det vi gör. Vi måste utnyttja våra kvalitéer som vi har i laget samt att vi tror på oss själva.

LÄS OCKSÅ: Sent återbud i landslaget – hon ersätter

Hon fortsätter:

– Vi har många som har spelat ihop i klubblagen sedan innan och det samspelet kan komma visa sig vara avgörande i en sport som futsal. Det är viktigt att vi även håller en hög nivå i matcherna igenom och inte får dippar under matcherna, då det kan straffas av några enkla misstag.

29-åringen har en sista hälsning till alla svenska supportrar.

– Följ våra matcher hemifrån och håll tummarna för oss. För mer uppdatering från EM-kvalet samt laget så kan ni följa mig på Instagram.

LÄS ÄVEN: Sverige är taggat: ”Inte här som turister”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img