”Mår inte min familj bra så kan jag inte prestera på planen”

0

Han har genom åren varit rubrikernas man på den svenska futsalscenen. Om det inte har handlat om en gedigen målproduktion i SFL så har det handlat om utlandsäventyr i Thailand och Kosovo, och därför var det kanske inte så förvånande när IFK Uddevalla presenterade Senad Berisha som nyförvärv.

Planen var att Berisha skulle träna med mästarlaget under sommaren och delta under Nordic cup och Champions League, men i takt med att kvalet närmade sig så har det florerat ett rykte hemma i Örebro om att han skulle vara tillbaka i Örebro FC. Trots frågor från Örebrobor och presskår så har locket varit på från Berisha, fram tills nu. Nu väljer Senad Berisha att berätta sin historia om tiden i Uddevalla och vad som händer framöver.

Historien börjar efter SM-finalen i Örebro. Örebro FC hade precis upplevt en lektion i futsal när IFK Uddevalla Futsal pulvriserade närkingarna i Gamla Idrottshuset. Efter finalen blev han tillfrågad av mästarna om han var intresserad av att representera Uddevalla, något som han var.

I juli blev han presenterad för IFK Uddevalla och en månad senare fanns han på planen under Nordic cup och så långt var allt bra fram tills ett par dagar sedan. Berisha hade tidigare under sommaren ansökt om tjänstledigt hos sin arbetsgivare för att kunna fokusera på futsalen under hela säsongen och han fick ett muntligt ja, men nyligen så kom det dystra beskedet att det muntliga ja:et blir ett officiellt nej.

– Jag var där, allting kändes bra på träningarna och Uddevalla är proffsiga. Sen tog jag kontakt med jobbet om tjänstledigt under en säsong och från början sa de att de kunde lösa detta. Senare kom beskedet från min chef att de inte kunde bevilja mig tjänstledigt, säger Berisha och fortsätter:

– Det var jobbigt för mig men samtidigt skönt att veta innan jag skrev på ett SFL-kontrakt. Jag respekterar min chef. Han förklarade för mig att han vill att jag ska lyckas inom futsalen, men han har sina regler och egna chefer som han måste förhålla sig till.

Trots att drömmen stoppades så var beskedet om tjänstledigt inte det enda som bekymrade Senad. Utan att gå in på detalj så fanns det privata angelägenheter som tog fokus från Berisha.

– Man saknar familjen, min sambo och allt det där. Jag vill vara nära min familj. Min familj är en stor anledning att jag är tillbaka i ÖFC. Mår inte min familj bra så kan jag inte prestera på planen.

Nu är Berisha tillbaka i sin gamla klubb där han blev välkomnad med öppna armar. Där återförenas han med parhästen Leif Järnkvist.

– Jag känner mig redo och vill bara släppa allt som har hänt och bara fokusera på Örebro och säsongen som kommer med förhoppningen att utvecklas ännu mer. Allt som jag har lärt mig i Uddevalla tar jag med mig.

Hur skulle du beskriva din tid i Uddevalla?

– Det var proffsigt. Den påminde om klubben i Thailand. De tränade två timmar och killarna är seriösa på varje träning. De filmar passen och har teori innan. Alla vill något och man tar hand om varandra.

– Speciellt mig tog de hand om på ett fantastiskt sätt med allt boende och transport och allt det där. Jag hade en bra tid där och det finns inget dåligt att säga.

Berisha berättar att han valde Uddevalla för möjligheten till utveckling men han hade samtidigt en dialog med Örebro om situationen med jobbet så de visste att det kunde bli en återkomst. Han vill också slå hål på en myt som har kommit efter övergången till Uddevalla.

– När övergången till Uddevalla blev klar så trodde alla att jag skulle vara där hela säsongen. Många har missförstått det då folk läser mest rubriker och inte hela artiklar.

– Jag och Uddevalla kom överens och fann varandra på mitten. Vi sa att vi börjar med Nordic cup och Champions League, och tar det efteråt. Om det blir en säsong med SFL så måste allt stämma med familj, jobb och lägenhet.

Nu ser Berisha fram emot att få skörda nya framgångar med Örebro FC.

– Jag är redo för den här säsongen. Jag vill att den ska dra igång och jag önskar mig själv och mitt lag all lycka. Jag vill hjälpa mina spelare, mitt lag och min förening. Jag vill hjälpa mig själv till ett SM-guld och jag kommer aldrig att ge upp.

Berisha avslutar med att tacka IFK Uddevalla för sin tid i klubben och lämnar ett särkilt omnämnande till Tommy Rasmius och Andrés Moncada.