AVSLÖJAR: Senad Berisha klar för svenska mästaren – presenteras inom kort

Senad Berisha bidrog under den senaste säsongen starkt till att hans Örebro FC tog sig hela vägen till en SM-final. I finalen, som spelades hemma i Gamla Idrottshuset, ställdes de mot det regerande mästarlaget IFK Uddevalla Futsal, som blev alldeles för svåra.

Uddevalla kommer i mitten av augusti spela Nordic Futsal Championship i Danmark, precis som Örebro FC, innan intåget i Champions League i slutet av samma månad. Där väntar tre tuffa matcher.

LÄS MER: De lottades Uddevalla mot i Champions League

Nu verkar det som att Berisha är på väg att lämna Örebro – för just IFK Uddevalla. Det enligt uppgifter till Futsalmagasinet. Huvudpersonen själv bekräftar att det nu är helt klart.

– Ja, jag har gjort två träningar och det känns bra. Det är väldigt många bra spelare och man märker snabbt att Uddevalla är på en annan nivå, och det är väldigt professionellt och seriöst. De tar verkligen hand om spelare både på och utanför planen, och det är verkligen en riktig familj. Det finns ingenting dåligt att säga.

Hur har de första intrycken varit?

– Bra träningar med bra intensitet där alla spelare vill visa att man ska spela. De har varit intresserade att få hit mig vilket är en dröm då man ska spela för Sveriges bästa lag. Jag vill framåt.

Kontraktet är skrivet, till att börja med, under Nordic Futsal Championship och Champions League. Därefter tar de en ny diskussion.

– Det har underlättat då IFK Uddevalla tillsammans med mig och min familj bestämt att vi börjar med Nordic och Champions. Om allt känns bra och jag vill skriva på efter det kommer det bli en fortsättning. Blir det så kommer jag att flytta hit, och min sambo och min familj kommer att stötta mig helhjärtat. Uddevalla kommer att hjälpa mig att komma tillrätta och ta hand om mig. Vi har gjort en bra deal, de stressar inte mig och jag stressar inte dem och så får vi se efter Champions League.

Senad Berisha har gjort ett par träningar med sin nya klubb, och ser fram emot det som komma skall.

– Jag är jättestolt och glad över att få den här möjligheten. Sedan om det eventuellt blir en SFL-säsong med IFK Uddevalla kommer jag göra allt för att försvara guldet. Jag har jagat det länge och vill verkligen ta det.

Han avslutar med att hylla de hemma i Örebro.

– Min sambo är en otroligt stark kvinna och tack vare henne och min familj kan jag göra det jag älskar. Sedan vill jag vill också tacka Örebro Futsal Club som förstår min situation och de önskar mig bara lycka till. ”Det är bara att tuta och köra” sa dem, och jag vet var jag har dem.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img