Mariedal Cup – futsalens folkfest innan futsal ens fanns

Sedan 1978 har stora och små föreningars juniorlag gjort upp om den mest prestigefyllda pokalen som finns i futsal för juniorer; Mariedal Cup. Alltid inomhusfotboll, alltid med några avvikelser från av SvFF:s, för tillfället, ”erkända regler”.

När futsal blev norm och lag, fanns detg inte längre någon anledning att justera på reglerna. Med futsal har inomhusfotbollen hittat hem.

Succé från början

Till det bidrog givetvis de fina vinstpriserna, drygt 200 000 kronor, men också dygnet runt-spelet och mycket folk på läktarna. Även det finurliga ”andra chansen” som gör att alla lag får spela många matcher med chans att ta hem pokalen även om det går lite trögt i början.

Det har spelats matcher 03.30 på natten med över 2 000 åskådare! Totalt över helgen ligger publiksiffran på cirka 25 000. Bland vinnarna finns IFK Göteborg, Djurgårdens IF, BK Häcken, IF Elfsborg, Örebro SK och Helsingborgs IF. Men även t.ex. Skanör-Falsterbo IF och Enskede IF har vunnit i samma hårda konkurrens.

De senaste åren har de ”riktiga” futsallagen hävdat sig allt bättre. 2017 vann Afghanska FC som verkligen visade de mer kända lagen hur futsal skall spelas.

Från att ha varit en affär mellan fotbollens skickligaste juniorlag är Mariedal Cup numer ett sätt för futsalens mest framgångsrika föreningar att hålla sig framme och visa att det finns en framtid bakom representationslaget. Maxåldern på 19 år gör att alla futsalföreningar som tänker framåt kan låta sina unga talanger tävla i Mariedal Cup även om de inte har ett juniorlag i seriespel.

Vill du veta mer? Anmäla lag? Gå in på arrangören, Mariedals IK:s cupsida, www.mariedalcup.com

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img