IFK Uddevalla vidare i Champions League

Vinna eller försvinna. Det var med dessa förutsättningar som IFK Uddevalla gick in i den avslutade omgången mot Leo, och hemmaklubben kunde inte få en bättre start på matchen.

Kristian Legiec inleder målskyttet i den inledande matchminuten till publikens stora jubel, för att några minuter senare göra om sin bedrift.

Uddevalla ser ut att trivas hemma i Agnebergshallen och visar inga tendenser på nerver.

Leo kan reducera med fyra minuter till paus, och i slutminuten jagas kvitteringen med joker. Uddevalla håller undan och kan gå till paus med en skön ledning.

Leo som avacerar vid minst oavgjort är det lag som växlar upp i andra halvlek men lyckas inte få in bollen. Uddvalla har också flera möjligheter till att öka på sin ledning men icke. 

Med sex minuter kvar tar Leo in en joker för att jaga kvittering och upplösningen blir en spännande sådan där Marcus Gerd och hans lagkamrater visar stor uppoffring framför mål.

Med 39 sekunder kvar av matchen får Leo en långstraff efter att Uddevalla dragit på sig en sjätte foul, en Gerd står för en fantastisk räddning. Uddevalla håller därefter resultatet är därmed klar för Main round som är senare i höst. 

Matchfakta

Champions League

IFK Uddevalla Futsal – Leo Futsal Club 2-1(2-1)

Målskyttar, Uddevalla:  Kristian Legiec 2

Målskyttar, Leo: Saro Galstyan

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img