Matchhjälten om avancemanget: ”Inget man kunde föreställa sig”

0
Foto: Krister Melin

Från sjuksängen till matchhjälte. Dessa ord beskriver matchhjälten Marcus Gerds vecka på bästa sätt. Efter att ha missat de två inledande matcherna så var han tillbaka och spikade igen kassen när hans IFK Uddevalla avancerade till Main round.

– Det känns fruktansvärt bra. ”Varför just denna vecka” tänkte jag när jag blev sjuk tidigare i veckan. Här hade man laddat och längtat efter att få spela Champions League på riktigt, berättar Gerd för Futalmagasinet efter slutsignalen.

Han fortsätter

– När jag blev lite bättre i torsdags så var min förhoppning att få vara med i truppen och att få uppleva detta, men att få kliva in och göra det så här bra. Det kan inte bli bättre, säger han som samtidigt hyllar kollegan Viktor Jansson men även målvaktstränaren Andres Moncada.

Han berättar också att det var en fantastisk match men samtidigt en mentalt tung sådan där seger var ett måste för avancemang.

Hans IFK Uddevalla tog tidigt ledningen i matchen och fick försvara ledningen resten av matchen, och hade även möjlighet flera gånger till att öka på den i andra halvlek. Med 39 sekunder av matchen fick han kliva fram och rädda en långstraff som säkrade avancemanget.

– När man låg där sjuk så kunde man inte föreställa att man skulle få göra en sådan räddning. Det är först efteråt som man har förstått hur viktig den kanske var. Det känns fantastiskt att det blev så här, avslutar matchhjälten.