Målvakten hyllas: ”Gjorde helt sjuka räddningar”

Det svenska damlandslaget lyckades få med sig ett oavgjort resultat i den första gruppspelsmatchen i EM-kvalet. Ryssland, som är den stora favoriten i grupp 2, stod för motståndet och därmed stod Sverige för en gedigen insats.

Sverige fick oavgjort i premiären – Chamoun tvåmålsskytt

En stor del i den poängen som kan komma att bli mycket viktig hade målvakten Hilma Lundqvist, till vardags i IFK Uddevalla Futsal. Under stora delar av matchen satte Ryssland hårt tryck mot Sverige, och försvaret med Lundqvist där bak jobbade på bra.

LÄS OCKSÅ: ”Det här motståndet var på en helt annan nivå”

Efter matchen valde förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic att hylla Lundqvists insats.

–  Jag vill ge ett extra plus till Hilma Lundqvist. Hon gjorde helt sjuka räddningar under hela matchen och har sett riktigt vass ut på de senaste träningarna. Hon var definitivt matchens lirare, säger han till svenskfotboll.se.

Nästa match för Sverige spelas under torsdag kväll (19.00) mot Kroatien.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img