Sverige föll mot Kroatien i EM-kvalet

0
My Olofsson Hjelm. Foto: Krister Mlein

Under onsdagen inledde det svenska damlandslaget gruppspelet i huvudrundan i dam-EM, och de gjorde det med bravur efter att ha klarat oavgjort mot favoriten Ryssland. Dubbel målskytt i denna match blev Daniella Chamoun som dessvärre skadade sig och missar därmed resten av gruppspelet.

Sverige fick oavgjort i premiären – Chamoun tvåmålsskytt

Idag var landslaget tillbaka på planen för att möta värdnationen Kroatien som i premiären hade besegrat Slovenien med 6-2. Den första halvleken skulle visa sig vara en mycket målsnål, där första målet inte kom förrän sju sekunder kvar till paus med Olofsson Hjelm som målskytt.

I den andra halvleken dröjer det bara 48 sekunder innan Varli kan utöka Sveriges ledning. Kroatien svarar snabbt upp med en reducering för att sedan fullborda upphämtningen.

Med lite mer än tre minuter kvar av matchen tar Kroatien för första gången i matchen ledningen. Sverige tar en timeout och satsar allt på jokerspel, men Kroatien lyckas hålla resultatet och vinner med 3-2 efter en stabil vändning.

På lördag avslutar Sverige kvalet mot Slovenien och trots att chans på gruppsegern nu är borta, så är matchen fortfarande av betydelse. Förutom äran så ligger rankingpoäng i potten.

Matchfakta

EM: Main Round

Kroatien-Sverige 3-2(0-1)

Målskyttar, Kroatien: Tomislava Matijevic 2, Tihana Nemcic,

Målskyttar, Sverige: My Olofsson Hjelm, Susan Varli