EM-avancemanget utom räckhåll för Sverige: ”Tjejerna ska ha all cred”

Förlusten mot Kroatien under torsdagen innebar att chansen på förstaplatsen i gruppen nu är utom räckhåll för svensk del. Kroatien vann matchen med 3-2 efter att ha vänt en 0-2-underläge.

– Det här var ett fruktansvärt sätt att förlora på. Vi kunde lika gärna ha vunnit, men vi har tyvärr inte rutin nog att stänga matchen. Det är små marginaler som gör att Kroatien får en avgörande match mot Ryssland på lördag. Men i mitt tycke har vi varit bättre än dem, säger förbundskapten Muffe Bajraktarevic i intervju med svenskfotboll.se.

Det här var det svenska damlandslagets första förlust någonsin, och Bajraktarevic ser tillbaka med stolthet på vad de åstadkommit så här långt.

– Vår allra första förlust kommer i en match som vi lika gärna hade kunnat vinna. Tjejerna ska ha all cred och ska vara stolta över resan vi gjort. Vi faller på målsnöret, men vi ska knyta ihop detta och sedan ta nya tag om två år. Jag tror att våra insatser har lämnat eko i Europa. Vi ska sörja ikväll (läs torsdag), men spelarnas futsalkarriärer slutar inte här. Det här var ett avstamp mot framtiden.

Under lördagen klockan 16.30 avslutar Sverige sitt deltagande i main round. Då ställs man mot Slovenien, som inte heller har chans till avancemang. Viktiga poäng står ändock på spel då poängen i gruppspelet räknas med till framtida rankingpoäng.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img