Ostojic: ”Vi ska vara i toppen – allt annat är ett misslyckande”

Nyligen stod det klart var den förre landslagsspelaren, som hunnit samla på sig 14 A-landskamper på sitt CV, ska spela under den kommande säsongen. Han har i några år huserat i den numer klassiska futsalföreningen Falcao FC, men när laget i fjol slutade på en nedflyttningsplats i SFL kändes det inte längre aktuellt.

– Vi klarade inte kontraktet i fjol. Man vill spela i högstaligan, så det var ganska naturligt val.

Ostojic berättar att det då stod mellan Hammarby och Nacka Juniors. Valet föll till slut på det sistnämnda och han presenterades i den förra veckan.

– Det känns bra, det är ett bra lag med sköna grabbar och bra tränare. Ett seriöst lag som vill mycket. Jag har haft kontakt med Eldin (Kozica, tränare) ett tag, och sedan var det lite upp till mig kring var jag skulle spela. Jag tycker det att viktigt med ett gött gäng, då är det roligare att spela – inget snack om saken, berättar Ostojic som nu känner att han fått en nytändning:

– Jag vill komma tillbaka till landslaget. Jag vet att under det senaste året har jag inte varit lika hungrig som tidigare. Det har varit mycket med fotbollen, men nu är det dags att ta sig tillbaka till landslaget. Det var fotbollen som inte gjorde att jag kunde fortsätta i landslaget, men nu har det trappats ned lite så jag kan satsa på futsalen.

Vad visste du om Nacka Juniors sedan tidigare?

– Det är i grunden ett kompisgäng med en skön stämning i omklädningsrummet, vilket i sin tur gör att man presterar och kämpar på planen. Sedan har de en tränare som verkligen vet vad alla kan i laget, så han har verkligen fått ihop gruppen på ett grymt sätt. Taktiskt är de kanske inte bäst i Sverige, men kvalitetsmässigt är de livsfarliga. Det såg man prov på i fjol. Får vi till taktiken i år är vi riktigt bra.

24-åringen har redan debuterat för Nacka Juniors. Samma kväll som klubben presenterade honom som sitt nyförvärv spelade han i träningsmatchen mot Djurgården. Det slutade i ett hattrick och därmed en riktig drömdebut.

– Det kändes bra i den första träningsmatchen. Det var för mig första gången med de flesta där, men man vet ändå hur de flesta spelar så det var faktiskt ganska lätt att smälta in i gruppen. Sedan är det väldigt många med kvalité så det var lätt och roligt att spela. Var bara att ta för sig och köra på, helt enkelt.

SE ÄVEN: Höjdpunkter med Ostojics hattrick

Vad tror du om er säsong?

– Vi ska vara där uppe i toppen, och för min egen del gäller det att komma upp i nivå och då borde jag vara bland de bättre i serien. Vi ska vara i toppen, allt annat är ett misslyckande, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img