Han blir ny P19-förbundskapten: ”Känns väldigt spännande”

Futsalmagasinet skrev tidigare i år om att Svenska Fotbollförbundet spikat att ett pojklandslag skulle bildas, och att man sökte en förbundskapten till laget.

Nu är rollen som förbundskapten för det nya P19-landslaget tillsatt, och det är Lars Ekdahl som har tilldelats möjligheten. Han kommer utöver tränarsysslan även arbeta med spelar- och ledarutbildningar. Ekdahl har verkat länge inom futsalen, och var med och startade det framgångsrika laget Göteborg FC (Nu IFK Göteborg Futsal) 2007.

Lars Ekdahl. Foto: SvFF

– Lars kommer ha en kombinerad roll som ungdomsförbundskapten (P19) och tränarutbildare futsal. EM-kvalet startar redan i januari så här handlar det mest om erfarenheter inför framtiden. Produktionen av landets första tränarutbildning i futsal (TU Futsal) är inne i slutskedet och ska lanseras under våren 2019. Lars viktigaste uppdrag blir att utbilda, tränarutbildare säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF, till svenskfotboll.se.

Ekdahl kommer alltså ha det övergripande ansvaret för P19-landslaget och läger planeras redan till hösten. Men en väldigt viktig roll i hans tjänst är att han kommer vara delaktig i den nya tränarutbildningen som ska bli klar i vinter, skriver förbundet.

– Den stora delen av mitt jobb blir tränarutbildningsrollen där det handlar om att få ut den nya tränarutbildning som har tagits fram här tidigare och förhoppningsvis blir klar under året, säger Lars Ekdahl som verkligen ser fram emot sitt nya arbete:

– Det känns väldigt roligt och spännande. Det blir ganska intensivt redan från start. Jag ska dra ihop ett helt nytt lag, från noll. Så jag kommer att kalla in ett antal spelare med träningar och internmatcher i oktober/november.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img