Halmstads BK vann i Göteborg

0

Halmstads BK spelade sin andra träningsmatch för säsongen i fredags. Motståndet stod hårt satsande FC Frölunda, som huserar i division 1 södra Götaland, för. Matchen spelades i Göteborg och många hade sökt sig till hallen för att se på fin futsal.

LÄS OCKSÅ: Förlust i första träningsmatchen mot tufft motstånd för HBK

Frölunda började bäst och hade både fart och rörelse medan Halmstad stod rätt och disciplinerat i sitt försvarsspel. Kvällen skulle visa sig bli nyförvärvens match. Efter drygt tio minuters spel spräckte Halmstad nollan genom nyförvärvet Arsim Terllabuqiefter att HBK kunde vinna bollen högt upp i banan. 

Frölunda fortsatte sin relativt höga press och kunde kvittera kort därefter efter en hörnvariant som letat sig in i mål.

LÄS OCKSÅ: Rutinerad pjäs förstärker HBK

2-1 kom till Halmstad genom Janaqa Karimi som kunde från minimal vinkel rulla in bollen i mål. Strax innan paus tilldelades Halmstad en frispark från högerkanten och nästa nyförvärv fick stega fram. Erkin Hamidovic förvaltade frisparken på bästa möjliga sätt genom att smälla dit den direkt genom en mur som flyttade på sig. 3-1 stod sig halvleken ut.  

Andra halvlek hann inte ens börja innan Halmstads kvicke Marc Brandin fick boll på sin högerkant. Väl där tog han sig förbi tre spelare och sköt snyggt in bollen bakom Frölundas målvakt. Bud på fler kontringsmål fanns efter 4-1 men Frölunda vaknade till och kunde reducera till 4-2 efter ett fint tekniskt nummer. Där och då fick Frölunda självförtroende och gick upp i hög press som Halmstad fick svårigheter med. Dock fick Frölunda aldrig utdelning samtidigt som Halmstads målvakt Daniel Lindell, storspelade.

Matchen slutade 4-2 och Halmstad kunde notera sin första vinst i sitt träningsspelande.

Matchfakta

Träningsmatch 

FC Frölunda – Halmstad BK 2-4 (1-3)

Målen, Halmstad: Erkin Hamidovic, Marc Brandin, Arsim Terllabuqi, Janagha Karimi

Målen, Frölunda: Ali Jafari, Adnan Borovic