Hamidovic förstärker nykomlingen Halmstads BK

Halmstads BK förstärker sin trupp inför föreningens första SFL-säsong någonsin. Från FC Rosengård plockar de in den rutinerade 29-åringen Erkin Hamidovic. Hamidovic har under de två senaste säsongerna spelat i divison 1 där han har representerat FC Lidköping United och nu senast FC Rosengård.

LÄS MER: Hamidovic efter fjolåret: ”Inte alls nöjd”

Nu väljer alltså 29-åringen att ta klivet upp i Sveriges högsta liga och Futsalmagasinet har fått sig en pratstund med spelaren där han berättar om just varför det blev Halmstad.

– HBK är en elitförening med riktigt fina förutsättningar där deras matcher nu kommer spelas i Halmstad Arena. Det är en välorganiserad förening som tagit klivet upp till SFL. Sedan är det en väldigt viktig del för mig personligen då jag har mycket närmare att pendla till Halmstad än till Rosengård, vilket skapar förutsättningar för mig att träna flera pass i veckan. Det hade jag tyvärr inte möjlighet till tidigare, säger han.

Hamidovic väljer att hylla Rosengård och tränaren Francis och berättar vad som till slut blev avgörandet i klubbytet.

– Jag är helt säker på att Rosengård är ett lag som ska och bör spela högre upp än division 1. Francis, tränaren, är en fantastisk tränare och person som jag fortsättningsvis kommer hålla kontakt med. Men valet att få spela SFL och ha närmare till träningar för fler pass i veckan blev avgörande. Jag vill utvecklas och ge den högsta scenen en chans.

LÄS OCKSÅ: Mirakelvändning när HBK tog steget till SFL

Erkin tycker att det ska bli kul med SFL och ser fram emot matcherna mot storklubbarna.

– Det ska bli riktigt roligt! Sedan starten med futsal i Lidköping United och den snöpliga förlusten i SFL-kvalet med 40 sekunder kvar mot Skövde, har jag tänkt på SFL. Nu när det är en nationell liga där man ska möta regerande mästarna Uddevalla och lag som Hammarby, Djurgården och IFK Göteborg, gör att man redan längtar till matcherna och bara vill att matcherna ska dra igång, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img