Landslagsspelaren återvänder till Örebro FC

0

På tisdag och onsdag inleder herrlandslaget sin säsong i Gävle med en dubbellandskamp mot Frankrike. En av de 15 spelarna som sedan tidigare är uttagna är Anel Coralic och han gör detta med en ny klubbadress i ryggen, nämligen Örebro FC.

KLART: Åtta Uddevalla-spelare när landslaget möter Frankrike

Coralic är alltså den tredje spelaren på kort tid om lämnar ÖSK Futsal för Örebro FC. De övriga är Ahmad och Hussein Fawaz, och det trion har gemensamt förutom att de nyligen har tillhört ÖSK, är att de återvänder till ÖFC.

– Anledningen till att jag ville tillbaka till ÖFC var för att laget imponerade på mig stort föregående år samt att det känns mer som en familj och där jag har många vänner som jag känt under en längre period. Sammanhållningen verkar fantastisk, berättar Coralic till ÖFC:s hemsida.

Han lämnade ÖFC för ÖSK Futsal inför säsongen 16/17 och under den sejouren har han utvecklats till det bättre. Han berättar:

– Jag har väl egentligen utvecklat det mesta. Men främst kunskapen om futsal som sport, både taktiskt och praktiskt. När jag började spela futsal förstod man inte riktigt hur mkt det skiljer sig från fotboll. Man har lärt sig otroligt mycket genom åren både i klubbarna men mest när man varit på landslagssamlingar. 

Han avslutar med att beskriva känslan av säsongen som komma skall, där han hoppas kunna krydda den med en ädel valör. 

– Det är att vi har ett fantastiskt gäng och att vi ska vara med och kämpa om sm guldet! Men framförallt att det kommer bli en riktigt rolig säsong!