Tungt besked för Djurgården: Lagkaptenen Andreas ”Adde” Johansson slutar

0
Foto: Pressbilden - Örebro Tribune

Med mindre än tre veckor kvar till SFL-premiären för Djurgårdens IF, där man tar emot Norrköpings FK, har man drabbats av ett mycket tungt besked. Under måndagen meddelade klubben på sin hemsida att lagkaptenen Andreas ”Adde” Johansson slutar. Anledningen till att ”Adde” väljer att sluta är att tiden inte räcker till för att spela på den nivån som Djurgården gör.

LÄS OCKSÅ: Seger för Djurgården i träningsmatchen mot division 3-motståndet

– Det är såklart ett väldigt tråkigt beslut att ta men samtidigt får jag acceptera att tiden inte räcker till för familj, arbete och samtidigt träning i en sport som utvecklar sig i rekordfart. Konkurrensen blir bara tuffare hela tiden och det är läge att nästa generation sparkar ut oss gubbar för att kunna ta sporten till nästa nivå, berättar Andreas för klubbens hemsida.

Huvudtränaren David Bergqvist kommentar beskedet kring Andreas Johanssons beslut om att sluta med futsalen.

– För oss i Dif är detta ett tungt besked, vi hade inte varit där vi är idag utan Adde. Hans drivkraft och engagemang både på och utanför planen kommer bli svårt att ersätta. Vi har dock full förståelse för Adde och hans beslut. Det är tufft att kombinera familj, civil karriär och idrott. Han har idrottat på elitnivå i drygt 20 år nu och kände att det var dags att tacka för sig. Vi kan bara tacka Adde för alla år i futsalen med oss. Jag är dock övertygad om att vi kommer få se Adde på några träningar under säsongen, och jag vet att vi kommer få se honom i Eriksdalshallen, berättar Bergqvist för klubbens hemsida.