Berisha inför main round: ”Vi är hungriga och vill att det ska dra igång”

Under tisdagen reser de regerande mästarna i IFK Uddevalla Futsal till Cypern, där man ska spela Champions League-kval under de närmaste dagarna, nämligen Main Round. Laget tar bussen under tisdagsmorgonen till Köpenhamn, därefter väntar flyg från Kastrup flygplats som ska ta dem till Cypern.

En som är mycket taggad samt förväntansfull på kommande uppgift är en av lagets rutinerade spelare, Mergim Berisha. 

– En spännande uppgift har vi framför oss, där vi möter lag som har världsklasspelare som har hållit på med futsal i flera år. Vi är fortfarande i en utvecklingsfas där vi i Sverige har tagit stora kliv framåt i futsalen. Sedan vet vi att detta blir en tuff uppgift där alla lag i gruppen är riktigt bra, men jag tror vi har goda chanser. Sedan hoppas jag verkligen att vi kan vinna gruppen, det hade vart riktigt coolt, säger Berisha till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: Så ser du Uddevallas matcher i Champions League

Han fortsätter berätta att man inte har så bra koll på sina motståndare i gruppen, och att man kommer köra sitt spel och inte anpassa sig efter sina motståndare.

– Vi har inte så bra koll på motståndarna, vi vet att det laget ifrån Italien har ett par världsklasspelare bara. Vi kommer köra på vårt spel. Vi kommer inte anpassa oss efter motståndarna, utan vi vill utvecklas och det kan vi bara göra igenom att köra vårt egna spel, säger han och fortsätter att berätta vad som kommer att krävas av laget för att ta sig vidare till nästa steg: 

– Våra chanser är väl lika stora som de andras, det gäller och ta en match i taget. Det kommer att krävas fokus ifrån första minut i varje match. Vi måste vara lika lojala i vårt försvarsspel som mot Leo där vi inte lät dem skapa så mycket. Vi måste våga spela vårt spel, då tror jag vi har stora chanser att ta oss vidare. Börjar vi anpassa oss efter motståndarna då kommer vi få det tufft. 

Mergim tycker att laget ser mycket bra ut och att man har förberett sig på ett bra sätt inför kommande uppgift.

– Laget ser bra ut, vi har tränat en hel del tillsammans nu och vi har förberett oss på bästa sätt. Vi är hungriga och vill bara att turneringen skall börja. Vi har mycket och visa, inte bara för futsalen i Sverige utan hela Europa. Vi vill visa att vi kan vara med och konkurrera på riktigt, säger Berisha som känner sig redo:

– Jag känner att jag är i form och vill att turneringen skall börja. Jag kom precis hem ifrån landskamperna mot Frankrike så nu är jag väldigt spelsugen. Tyvärr missar jag första matchen mot de italienska mästarna men vi har flera bra spelare med oss som kommer att göra det bra, avslutar han.Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img