Tuff start för IFK – italienarna visade klass

0

Inför ett publiktomt Tassos Papadopoulos Eleftheria Stadium i den cypriotiska huvudstaden Nicosia skulle IFK Uddevalla Futsal ta sig an storfavoriten A&S Pescara i den första matchen av Champions League Main Round.

Som väntat inledde de italienska mästarna tufft och tvingade IFK-målvakten Marcus Gerd att kapitulera redan efter knappt sex minuters spel. Målskytt var föga överraskande Fabricio Calderolli med knappa 30 italienska landskamper på meritlistan.

Bara minuter senare var det dags igen för den Brasilien-födde Calderolli att hitta nätet. Efter en fin räddning av Gerd i IFK-målet kunde 32-åringen raka in en retur i öppen kasse.

IFK-tränaren Mikael Alfredsson var märkbart missnöjd med spelet då han efter 13 minuter tog en timeout. Ett pånyttfött IFK spelade upp sig rejält med en rad farliga reduceringslägen, men 2-0 stod sig halvleken ut.

Trots bra spel från de regerande svenska mästarna lyckades Uddevalla-laget inte spräcka Stefano Mammarellas nolla i italienarnas mål. Istället punkterade Pescara-kaptenen Murilo Ferreira tillställningen med sitt 3-0-mål drygt halvvägs in i den andra halvleken.

Av bara farten lyckades Pescara sätta dit både 4-0, 5-0 och 6-0. Målskyttar var Gabriel Lima och Jonas Pinto. Den sistnämnde blev dessutom tvåmålsskytt.

En tung dag på jobbet för IFK Uddevalla Futsal men redan imorgon är det chans till revansch då svenskarna möter värdlaget APOEL Nicosia med matchstart 19:00 svensk tid.

Matchfakta

Champions League Main Round

A&S Pescara – IFK Uddevalla Futsal 6-0 (2-0)

Målskyttar, Pescara: Fabricio Calderolli 2, Jonas Pinto 2, Murilo Ferreira, Gabriel Lima